Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Deck’in ‘Stick Drift’ Sorunu Hemen Çözüldü

Yeni Steam Deck ile stick drift yaşayan oyunculardan gelen raporların ardından Valve, sorun için bir düzeltme yayınladı.

Steam Deck‘in ‘stick drift’ sorunları yaşadığını bildiren oyuncular olduktan sonra bir gün içinde Valve, kullanıcılara yeni bir güncelleme aracılığıyla bir düzeltme sağlayabildi. Yeni çıkan cihaz, geçen hafta olumlu eleştiriler aldı ve birçoğu, yeni donanım aracılığıyla hareket halindeyken en sevdikleri yüksek güçlü PC oyunlarını alma yeteneğinin tadını çıkardı.

Stick drift, bir konsol kontrolcüsünün, oynatıcının onları hareket ettirip etmemesine bakılmaksızın analog çubuklarından girdi okuduğu ve oyunla ilgili sinir bozucu sorunlara neden olduğu bir hata. Sorun en çok, sürüklenmenin donanım tabanlı bir sorun gibi göründüğü ve şirket başlangıçta Switch sahiplerini hatalı denetleyicilerini onarım için göndermeleri için suçladığı için Nintendo’ya karşı birkaç dava açılmasına yol açan Nintendo Switch’in Joy-Con denetleyicileriyle başladı ve bugüne kadar sorun için kalıcı bir düzeltme sağlamadı. Sorun, Sony’nin PS5 DualSense’inde de kayma sorunları olan bir dizi modern kontrol cihazını etkiledi.

Steam Deck Sorunu Jet Hızıyla Çözüldü

Steam Deck

Valve‘ye göre Steam Deck’in drift sorunu çoktan çözüldü. Bazı oyuncular için cihazların bozuk olduğu raporlarının ardından, Steam Deck tasarımcısı Lawrence Yang, sorun hakkında daha fazla bilgi vermek ve düzeltmeyi onaylamak için Twitter‘ı kullandı. Geliştiriciye göre, stick drift sorunana “son bir üretici yazılımı güncellemesinden kaynaklanan bir ölü bölge gerilemesi” neden oldu ve kullanıcılardan 2 Mart’ın ilk saatlerinde dağıtılan düzeltmeyi almak için internete bağlı olduklarından emin olmalarını istedi.

Sosyal medyada hayranlar, Valve’nin sorunu çözme konusundaki hızlı tepkisini büyük ölçüde övüdü ve Nintendo’nun 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana bu konsolda mevcut sorunlara rağmen hala görünürde bir düzeltmenin olmadığı sürüklenme yaklaşımını karşılaştırdı. Valve donanım mühendisi Yazan Aldehayyat, 2021’deki tanıtım baskısında daha önce geliştiricilerin hayranların drift sorununa karşı temkinli olacağının farkında olduklarını ve tüm girdiler ve çevresel faktörler üzerinde titiz güvenilirlik testleri ile Steam Deck ile parmak izi kaymasını önlemek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını açıklamıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.