Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Deck Bir Süre Popüler Oyunları Çalıştıramayacak

Valve'ın taşınabilir oyun konsolu Steam Deck, bir süre Apex Legends ve PUBG gibi popüler oyunları çalıştıramayacak.

Valve, bu hafta içerisinde bilgisayar oyunlarını hareket halindeyken oynayabileceğiniz oyun konsolu Steam Deck‘i duyurmuştu. Ancak oyun konsolu Steam Deck, Steam‘deki en popüler oyunlardan bazılarını bir süre çalıştıramayacak.

Steam Deck‘in, Linux tabanlı işletim sistemi olan SteamOS Destiny 2, Apex Legends, PUBG ve Rainbow Six Siege gibi oyunları, anti-cheat yazılımının Linux tabanlı işletim yazılımında etkinleşmemesinden dolayı bu oyunları bir süre çalıştıramayacak.

Valve, Steam Deck İçin “Proton” Adlı Bir Özellik Geliştiriyor

steam-deck

Valve, işletim sisteminde yerel Windows oyunlarının çalıştırılmasına yardımcı olmak için Proton adlı bir özellik geliştirdiğini belirtti. Bu SteamOS’un desteklemiş olduğu oyunlar listesini önemli ölçüde genişletirken, büyük hayran kitlesine sahip bir kaç oyunu çalıştıramaması büyük bir sorun teşkil etmekte.

Şuan için kesin çözüm Windows işletim sistemini kullanmak gibi gözüküyor. Ancak Steam geliştiricisi Valve bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Steam geliştiricisi Valve, taşınabilir oyun konsolu Steam Deck’in, SteamOS’un güncel bir sürümü ile geleceğini ve şu anda Proton adlı özelliğin oyun uyumluluğu üzerinde çalıştıklarını ve doğrudan satıcılarla çalışarak hile karşıtı çözümler geliştirdiklerini ayrıca belirtti. Böylece Steam Deck ileriki tarihlerde popüler oyunları çalıştırmaya başlayacak.

Şu anda SteamOS ile uyumsuz olan oyunların listesi sizi çok fazla rahatsız etmiyorsa, iyi haber şu ki Steam Deck ön siparişleri Steam‘in web sitesinde 16 Temmuz’dan itibaren saat 20.00’da açılacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.