Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Çin’de Neden Yasaklandı?

Çin hükümeti Steam'e ambargo koydu. Ambargonun sebebi bilinmiyor.

Günümüzde milyonlarca oyun severin yakından tanıdığı oyun dağıtıcısı olan Steam, her hafta yaptığı birbirinden güzel indirimler ile oyun severler’in yüzünü güldürüyor ve yeni oyunları da denememize fırsat sunuyor.

Steam Çin’de Neden Yasaklandı 2

Milyonlarca oyuncunun birbirleri ile oyun oynama, takas yapma ve yeni oyunlara ulaşma gibi olanaklar sunan Steam dünden beri Çin’de erişime kapatılmış durumda. Çinli oyuncuların neden Steam’e erişemedikleri şuan için belirsizliğini koruyor. Ancak internette ki iddialara göre Tencent’in yeni projesi olan ve tıpkı Steam gibi oyun dağıtıcısı olan WeGame için zemin hazırlanıyormuş. Bildiğiniz üzere Çin’de Tencent’in büyük bir gücü ve itibarı var. Asya ve Avrupa pazarını elinde bulunduran Steam her yıl satış rakamları ile geliştiricilerin en çok tercih ettiği platform olma özelliğine sahip.

Tencent ise yeni oyun dağıtım platformu olan WeGame için Asya pazarında kendisine yer arıyor. Yani Çin ve bölgesinin WeGame üzerinden oyunlara ulaşmasını sağlamaya çalışıyormuş. Söylentilere göre Çin hükümetinin Steam’e koyduğu bu ambargo ile oyun severleri WeGame cephesine çekmeye çalışıyormuş. Tabii bu iddialar ne kadar doğru şuan için bilinmiyor. Ancak Çin hükümeti Steam’e karşı neden böyle bir tutum aldığı konusunda herhangi bir bilgilendirme yapmış değil.

Bakalım Çin hükümeti ilerleyen günlerde Steam’e koyduğu ambargo ile ilgili herhangi bir açıklama yapacak mı bekleyip göreceğiz. Her şeyden önemlisi Steam’in bu ambargoya nasıl bir karşılık vereceği tam bir merak konusu oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.