Bethesda Game Studios, Geoff Keighley’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Gamescom Opening Night Live’da Starfield’ın yeni ücretsiz güncellemesinin çıktığını açıkladı. Etkinlikte ayrıca çok beklenen hikaye genişletmesi Shattered Space‘in 30 Eylül 2024’te çıkacağı duyuruldu. Ağustos güncellemesi, oyuna REV-8 kara aracını ekliyor.
REV-8 ile oyuncular, kendi araçlarıyla yeni cepheleri keşfedebilecek ve yeni yüksekliklere erişebilecek. REV-8 güçlü bir tarete, sürüş esnasında ek koruma sağlayan bir zırha, bir yoldaş alabilecek alana ve daha hızlı hareket edebilmek ya da kötü bir durumdan kaçmak için iticilere sahip. Üstelik bu iticiler sürüşe biraz dikey hareket ekleyerek irtifa kazanmak ve ulaşılması zor yerlere havada süzülerek gitmek için de kullanılabilir.
Starfield Shattered Space, 30 Eylül’de Çıkacak
REV-8’i kullanmak için bir Ship Service Technician’a (gemi hizmetleri teknisyeni) gidip bir araç modülü eklenmesi gerekiyor. Bu modül tercih edilen gemiye eklendikten sonra REV-8, iniş yapıldığında otomatik olarak geminin dışına konuşlanacaktır. Bethesda, ağustos güncellemesine ek olarak heyecanla beklenen Shattered Space’in çıkış tarihini de paylaştı.

Genişletme paketi, 30 Eylül‘de piyasaya sürülecek. House Va’Ruun’un gizli ana gezegenindeki Dazra şehrini keşfedebilir, bu yepyeni macerada tüyler ürperten bir kozmik tehlikeyi araştırabilir ve eşsiz silahlar, uzay kıyafetleri ve ekipmanlar bulabilirsiniz. Starfield’ın Premium veya Constellation Edition sürümüne sahip olanlar, bu satın alımlarının bir parçası olarak Shattered Space’i ücretsiz edinecekler.
Ana sürüme sahip olanlar Premium Yükseltmesi’ni satın alarak Shattered Space’in yanı sıra Dijital Sanat Kitabı, Orijinal Oyun Müzikleri, 1.000 Creation Credit ve Constellation Görünüm Paketi de dahil diğer dijital öğelere erişebilir. Steam‘de 42 dolara satılan Starfield’a Xbox Game Pass aboneliği kapsamında ücretsiz erişebilirsiniz.
