Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

SSD Pazarında Gizlice Parça Değiştirme İddiası

SSD pazarında rahatsız edici bir eğilim fark edildi. Gazeteciler, diğerlerinin yanı sıra Samsung ve WD tarafından üretilen pahalı SSD parçalarının ucuzlarıyla değiştirdiğini iddia etti.

Bilgisayar bileşenlerinin mevcut kıtlığı, özellikle yakında yeni fiyat artışlarına dönüşebileceğinden, alıcılar için endişe verici olacak gibi görünüyordu ancak görünüşe göre bazı üreticiler piyasadaki sorunlara karşı skandal bir yöntem bulmuş. Gazeteciler, Samsung ve WD’nin bazı SSD’lere sessizce daha zayıf parçalar eklediğini keşfetti. Konu ilk olarak Çinli youtuber Jian Ge tarafından bildirildi, İngilizce altyazılı video aşağıda mevcut.

三星也偷梁换柱缓外砍半?970 EP 1TB新老版本掉速门详细分析

Samsung SSD’leri Habersizce Güncellendi

Samsung’a baktığımızda 970 EVO Plus, Elpis etiketli ve biraz farklı parça numarasına sahip farklı bir bellek denetleyicisi ile güncellendi. Bu gerçek, görünüşe göre, bu arada biraz değiştirilmiş olan kutuda da not edilmedi. Jian Ge tarafından gösterildiği gibi sürücünün resmi, kontrolör hakkında hiçbir bilgi olmaması için yeni ambalaj üzerinde değiştirildi.

Daha zayıf olarak güncellenen parça tam olarak neyi değiştirir? CrystalDiskMark ve diğer testlerde, yeni sürüm 970 EVO Plus’ın önceki kopyaları kadar iyi. Farklılıklar, Blu-ray filmler gibi daha büyük dosyaları kopyalarken ortaya çıktı. Örneğin 155 GB’lık bir dosya söz konusu olduğunda, bu sonuçta yürütme süresinde bir değişikliğe dönüşmedi ancak işlemin sonuna doğru yazma hızı eski modelde 800 MB/sn’ye düştü.

Görünüşe göre, Jian Ge’ye göre Samsung, zayıf denetleyiciyi kısmen telafi etmek için SLC önbellek miktarını üç katına çıkardı. Ek olarak, eski Phoenix’li sürücü sıcaklıkla gözle görülür şekilde daha iyi başa çıktı, her daha zorlu testte SSD maksimum seksen santigrat dereceye kadar ısınırken, Elpis’li yeni sürüm 100 santigrat dereceye yaklaştı.

SSD

WD, Çinli uzmanlar tarafından da bu kez Expreview’den fark edilen benzer bir adıma karar verdi. 970 EVO Plus’ın yeni birimleri gibi, “yenilenmiş” WD SN550 Blue da görünüşe göre daha zayıf NAND flash belleğe sahip, bu durumda daha ucuz WD SN350 Green modelinden ödünç alınmış. Sonuç: Büyük dosyaları kopyalarken, yani SLC önbelleğin kapasitesinden daha büyük, yazma performansı her iki SN550 Blue varyantında yaklaşık 2000 MB/sn’den sadece 390 MB/sn’ye düştü.

Ortalama bir alıcı için, sürücülerin eski ve “yenilenmiş” sürümleri arasında pratik olarak önemli bir fark olmadığını kabul etmeliyiz. İkincisinin Çin pazarının dışında ortaya çıkıp çıkmadığını da bilmiyoruz. Bununla birlikte, bu tür hareketler endişe nedeni.

Halihazırda derecelendirilen ürünlerin sessiz revizyonları, daha yüksek kaliteye dönüştüğünde kabul edilebilir, tersi değil. Üreticiler en azından kutu üzerinde bu konuda bilgi vermeye tenezzül etseler daha iyi olurdu. Daha da kötüsü, Crucial ve daha önce Patriot ve Adata dahil olmak üzere diğer şirketlerin SSD’lerinde de benzer “düşürmeler” tespit edildi ve bazılarında kalite farkı Samsung’un SSD’lerinden çok daha belirgindi. Görünüşe göre, emsal uzun zaman önce belirlendi.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, gazetecilerin ve İnternet kullanıcılarının tepkisi tamamen olumsuz oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.