Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Square Enix Gelirlerinde Düşüş Var

Square Enix kazançlarında ciddi düşüş yaşandı.

Square Enix 2018 ikinci çeyrek kazanç raporlarını açıklarken, rakamların pek de iyi olduğunu söyleyemeyiz. Büyük oyun dağıtımcısının bütün ana kategorilerinde gelir düşüşü yaşanırken, bunların arasında MMO oyunlar, mobil oyunlar ve diğer oyunlar da yer alıyor.

square enix gelirlerinde dusus var 1

MMO kategorisinde gelirler Final Fantasy XIV’in son ek paketinin çıkışından bu yana artış göstermezken, muhtemelen Kasım ayı ortasında başlayacak olan Fan Fest’te yeni ek paket duyurulacak ve oyun canlanacaktır. Fakat şimdilik Square Enix için işler MMO’larda pek iyi gitmiyor.

Square Enix gelirleri aynı zamanda diğer oyunlarda da düşüş gösterdi ve bu çeyrekte konsollar için önemli etki yaratan oyunlar çıkmadı. Her ne kadar Octopath Traveler önemli başarı gösterse de, oyunun satış rakamları bu çeyrekte dahil edilmedi ve önümüzdeki mali döneme eklenecek.

Diğer yanda mobil oyunlar Square Enix için uzun zamandır önemli bir gelir kaynağıydı fakat dönemden döneme düşüş yaşandı ve son 12 aydaki en düşük seviyeye geldi. Square Enix’in mobil oyunları bu mali çeyrek döneminde sadece 180 milyon dolar kar ederken, yine de firmanın MMO ve diğer oyun kategorilerine göre daha çok gelir getirdi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.