Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Spotify’deki Açık Sayesinde Zengin Oldu!

Spotify'deki bir açıktan faydalanan art niyetli hacker, kısa sürede köşeyi döndü.

Popüler ücretli müzik dinleme servisi Spotify’de keşfettiği bir açıktan faydalanan sahte sanatçı, yüklediği müziği botlara dinleterek kısa sürede yüzbinlerce lira para kazandı. 

Spotifydeki Açık Sayesinde Zengin Oldu 1

Bilindiği üzere Spotify, sanatçılara dinlenen her bir şarkıları için belli miktarda ödeme yapıyor. Bulgaristan’da yaşadığı ortaya çıkan fakat kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, yasal haklarına sahip olduğu müzikleri Spotify’ye yükleyerek bu servisin ödeme sistemini istismar etti.

Yüklediği müziği kendi hazırladığı yazılım botlarını kullanarak yüzlerce kez tekrar tekrar oynatmayı başaran sahte sanatçı, bu sayede en çok dinlenen müzikler listesine girmeyi de başardı. Üstelik şarkısı çok dinlendiği için Spotify’den yüklü miktarda ödeme aldı. Öyle ki bu miktar dudak uçuklatacak cinsten!

4 ayda 3 milyon dolar kazandı!

Oluşturduğu çalma listeleri sayesinde 4 ay gibi kısa bir süre içinde 3 milyon dolara yakın para kazanan Bulgaristanlı hacker, yayınladığı müziklerin çok dinlenmesinden dolayı büyük kayıt şirketlerinin radarına girmesiyle fark edildi.

Bilindiği üzere sadece Spotify Premium üyeliğine sahip olanların dinlediği müzikler için şirketlere ve sanatçılara ödeme yapılıyor. Spotify’den yasadışı bir şekilde 3 milyar dolarlık ödeme alan sahte sanatçı, kendi oluşturduğu sahte ücretli üyeliklerle bunu başarmış gözüküyor.

30 saniye barajını aştı

Spotify’nin müzik yapımcılarına ödeme yapmak için koştuğu bir şart da 30 saniye kuralı. Eğer bir parça 30 saniyeden az dinlenirse, sahibine para kazandırmıyor. Bulgaristanlı sahte sanatçı da yayınladığı tüm şarkıların 40 saniye uzunluğunda olduğu fark edilince yakayı ele vermiş oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.