Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Spotify Kullanıcı Adını Değiştirmek Mümkün Mü?

Dünyada milyonlarca kullanıcının tercih ettiği bir dijital müzik platformu olan Spotify, dinleme alışkanlıklarımızı kökünden değiştirdi. Peki, giderek büyüyen bu sosyal müzik platformunda kullanıcı adınızı değiştirmeniz mümkün mü? Bu ve daha birçok sorunun cevabı için rehberimize geçelim.

Spotify kullanıcı adı, e-postanızı veya ilgili sosyal medya hesaplarınızı kullanmaktan, Spotify‘da oturum açmaya kadar dijital müzik platformundaki birçok özelliğin anahtarıdır. Ek olarak, bir arkadaşınızla kullanıcı adınızı paylaşırsanız sizi arama çubuğunda arayabilir, kullanıcı profilinize ulaşabilir ve sizi takip edebilir. Böylece birlikte çalma listeleri oluşturabilir ve seçtiğiniz şarkıları birlikte dinleyebilirsiniz. Peki, Spotify kullanıcı adı değiştirme mümkün mü?

Sizi yormadan kısaca cevap verelim: Spotify kullanıcı adınızı değiştirmenin bir yolu yoktur, ancak profilinizdeki kullanıcı adınızın yerini alacak olan Spotify görünen adınızı değiştirebilirsiniz. Peki, bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir? Şöyle ki; bir e-posta adresiyle manuel olarak veya Facebook aracılığıyla bir Spotify hesabı oluşturduğunuzda, uygulama size otomatik olarak bir ‘kullanıcı adı’ atar.

Spotify Kullanıcı Adı Değiştirmenin Bir Yolu Yok

spotify kullanıcı adı değiştirme

Bu kullanıcı adı, sizi Spotify’da tanımlamak için tasarlanmış bir dizi sayı ve harften oluşur. Arkadaşlarınızla paylaşırsanız, Spotify arama çubuğuna kullanıcı adınızı girip sizi takip etmeye başlayabilirler. Spotify’da oturum açmak için e-posta adresiniz yerine kullanıcı adınızı da kullanabilirsiniz.

Spotify tarafından atanan bu kullanıcı adları maalesef değiştirilemez, ancak bu her zaman böyle değildi. İsveçli streaming müzik platformu, henüz bu kadar popüler değilken kullanıcıların kendi Spotify kullanıcı adlarını oluşturabilmelerine ve değiştirebilmelerine imkan sağlıyordu. Daha sonra bu özelliğin kaldırılmasına karar verildi.

spotify görünen adı değiştirme

E-posta adresi kullanarak bir hesap oluşturursanız, kullanıcı adınız profilinizde görünecektir. Yukarıda dediğim gibi bu kullanıcı adı rastgele sayı ve harflerden oluştuğu için insanların sizi bulmasını zorlaştırır. Ayrıca platformdaki varlığınız yalnızca bir dizi sayı ve harf olarak kabul edilir. Fakat kendinize bir görünen ad belirleyerek gerçek bir kimlik kazanabilir ve arkadaşlarınızın sizi bulmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Spotify görünen adınız, uygulamadaki her yerde kullanıcı adınızın yerini alan özelleştirilebilir bir profil adıdır. Görünen adınız Spotify’da oturum açmak için kullanılamayacağından, Spotify tarafından oluşturulan kullanıcı adınızdan kurtulamayacaksınız. Bununla birlikte, çalma listesi ve profiliniz dahil önemli olan her yerde görünen adınız ile var olacaksınız.

Spotify’da Görünen Adınızı Nasıl Değiştirirsiniz?

Facebook’u kullanarak Spotify’a kaydolduysanız, hesabınız görünen adınız olarak Facebook adınız ile eşleşir. Bir e-posta adresiyle kaydolduysanız, görünen ad yerine kullanıcı adınız görünür. Her iki durumda da Spotify görünen adınızı değiştirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

iOS ve Android için;

  • Spotify mobil uygulamasını açın.
  • Ayarlar‘a ulaşmak için Ana ekranın sağ üst köşesindeki dişli şeklindeki simgeyi seçin.
  • En üstte yer alan Profili Görüntüle‘ye basın.
  • Profili Düzenle yazan yere tıklayın.
  • İstediğiniz görünen adı yazın.
  • Ardından sağ üstteki Kaydet‘e dokunun.
spotify kullanıcı adı

Spotify masaüstü uygulamasında ve web oynatıcısı için;

  • Spotify masaüstü uygulamasını veya web oynatıcısını açın.
  • Arayüzün üst kısmında adınızın ve profil resminizin yanındaki aşağı bakan oka tıklayarak görünen ad menüsünü açın.
  • Profil‘e tıklayın.
  • Spotify profil resminizin altındaki ᐧᐧᐧ düğmesini seçin.
  • Profili Düzenle‘ye tıklayın.
  • Ad alanına, istediğiniz görünen adı yazın.
  • Bitirmek için Kaydet‘e tıklayın.

Spotify Kullanıcı Adınızı Nasıl Bulabilirsiniz?

Spotify kullanıcı adınızı bulmak için bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda bir internet tarayıcısı açın. Ardından Spotify hesap sayfasına gidin ve giriş yapın. Hesaba Genel Bakış altında, Profil ayrıntılarınızı göreceksiniz, Bu, Kullanıcı Adınızı ve e-posta adresinizi, doğum tarihinizi ve ülkenizi veya bölgenizi içerecektir.

Öğrenmezseniz pişman olacağınız 10 Spotify özelliği için buradaki içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz. Makalemizi nasıl buldunuz? Soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden veya Twitter‘dan bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.