Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, Rocket League’e Çapraz Platform Desteği Vermek İstemiyor

Sony'nin Playstation için sahip olduğu gelecek hedefleri ve ticari kaygıları Rocket League'in çapraz platform desteği taleplerini reddetmeye devam etmesine sebep oluyor. Oyunun geliştiricileri Sony'den aldıkları son cevaplara bakarak, çapraz platform desteğinin bir süre daha gelmeyeceğini ifade ettiler.

Psyonix tarafından geliştirilen ve son zamanların en eğlenceli oyunlarından biri olan, ne kadar çok sevildiğini oyuncu sayısı ile de kanıtlayan Rocket League, çapraz platform desteği için gittiği Sony tarafından bir defa daha cevapsız bırakıldı. Oyunun geliştirici ekibinden Jeremy Dunham, Sony cephesinden aldıkları cevapların ne bir onaylama ne de kesin bir reddediş içerdiğini söylüyor. Oyalandıklarını ifade eden Dunham, Sony’nın çapraz platforma sıcak bakmayan yaklaşımının ileriki nesillerde sorun çıkarabileceğinin de altını çiziyor.

rocket league sony cross platform

Oyun teknolojileri ve donanımlar her geçen güç hızlı bir ivme ile gelişiyor. Değişime ayak uydurmak isteyen oyunların, bazı hamleleri çok geç kalınmadan atması gerektiğini ifade eden Dunham, oyuncu kitlesini korunması ve geliştirilmesi için çapraz platformun desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.

Rocket League’i desteklemeye ve güncellemeye devam etmek istediklerini, devam oyunlarının olmayacağını belirten Dunham, oyuna tutunmaya devam ederken farklı jenerasyonları da birbirlerine bağlamak istediklerini belirtiyor. Oyun konsollarının geleceği ve oyunun kendi geleceği düşünüldüğünde, her şeyin güncel kalabilmesi için çeşitli adımların atılması gerektiğini de vurguluyor.

Sistemler daha karmaşık bir hal almadan çapraz platform desteğine geçilmediği takdirde, oyuncu sayısında azalmalar yaşayabileceklerinin de altını çiziyor. Playstation 4, Xbox One ve PC oyuncularının aynı sunucu içinde toplanması için gereken altyapının uzun süredir hazır olduğu belirtiliyor. Bu adımın atılması için geriye kalan tek şey ise Sony’nin onay vermesi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.