Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, PS5 Satışları Sayesinde Tarihinin En Yüksek Gelirini Elde Etti

Sony, haziran - eylül arasındaki dönemi kapsayan yılın ikinci mali çeyreğinde tarihinin en yüksek gelirini elde etti. Japon devi, 5.86 milyar dolar gelir sağlarken, 751 milyon dolar da kar bildirdi.

Sony, 2021 yılının ikinci çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. 30 Eylül’de biten üç aylık dönemde PS4 ve PS5 satışlarına dair yeni veriler paylaşan Japon şirket, haziran – eylül arasında dünya çapında 3,3 milyon PS5 satıldığını söyledi. PS4 satışları ise neredeyse durmuş vaziyette.

30 Eylül itibarıyla PS4’ün toplam satışlarının 116,7 milyona ulaştığını belirten Sony, geçen yılın kasım ayında piyasaya sürülen PS5’in ise 13,4 milyon adede ulaştığını aktardı. Yılın ikinci çeyreğinde tarihinin en yüksek gelirini elde eden firma, üç aylık dönemde kasasına 5,86 milyar dolar koyarken, bunun 751 milyon doları net kar oldu.

PS5 Satışları, 13,4 Milyon Adede Ulaştı

sony PS5 satışları

PS5 donanım ve üçüncü taraf oyun satışlarının, gelirlerini önemli ölçüde artırdığını ifade eden Sony, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27’lik bir artışın olduğunu vurguladı. PS4 satışlarının neredeyse durma noktasına gelmesi, konsol neslinin yavaş yavaş doyum noktasına ulaştığını gösteriyor. Özellikle PS5’teki stok sıkıntının aylardır devam etmesine rağmen konsolun satmaması, oldukça dikkat çekici.

Abonelik hizmetlerine ilişkin güncel verileri de yayınlayan Sony, PlayStation Plus abone sayısının 47,2 milyona ulaştığını bildirdi. PlayStation Network’ün ise aylık 104 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Tüm gelir kalemlerinin hem çeyrek hem de yıllık bazda iyileşme gösterdiğini belirten Japon devi, büyümenin devam etmesini umuyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.