Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony 4K Çerçevesiz Telefon Üzerine Çalışıyor

Sony 4K çözünürlük destekleyen yeni bir akıllı telefon geliştirebilir.

Çin menşeli teknoloji sitelerinde yer alan yeni bir iddiaya göre Sony, yeni amiral gemisi akıllı telefon modelinde 4K çözünürlüğe sahip bir ekran kullanabilir. Üstelik bu yeni modelin çerçevesiz ekrana sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Sony 4K Çerçevesiz Telefon Üzerine Çalışıyor 1

Sony’nin yeni çıkardığı çoğu telefonda benimsediği “Ambient Flow” tasarımına uygun olarak geliştirilmesi beklenen gizemli modelin adı henüz netleşmiş değil. Ancak bahsi geçen “Ambient Flow” tasarımı ilk kez geçtiğimiz hafta Barcelona‘da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında tanıtılan Xperia XZ2 modeliyle hayatımıza girmişti.

Teknik özellikleri paylaşıldı

Çinli kaynakların paylaştığı bilgiye göre adı bilinmeyen Sony’nin yeni amiral gemisi modelinde 5.5 inçlik bir ekran kullanılacak. 18:9 orantısındaki LCD ekran 4,320×2,180 çözünürlüğü destekleyecek. Qualcomm‘un yeni çıkardığı Snapdragon 845 işlemcisine ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek.

Kamera ve batarya performansı ise henüz bilinmezliğini koruyor olsa da, çift lensli kamera ve 3,500 mAh kapasiteli batarya şaşırtıcı olmayacaktır.

Sony 4K ekrana yabancı sayılmaz

Ancak bu, Sony’nin ilk kez 4K çözünürlüklü telefon çıkarışı olmuyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia XZ Premium modelinde 5.5 inçlik HDR desteğine sahip 4K ekran yer alıyordu.

Şu aşamada Sony’den henüz resmî bir açıklama gelmiş değil. Yeni amiral gemisi modeline dair detaylı bilgilere bu yılın ikinci yarısından itibaren ulaşmayı amaçlıyoruz. Ki zaten tahminler de telefonun yıl içinde tanıtılacağı yönünde yoğunlaşmış durumda.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.