Geçtiğimiz on yılın en önemli korku oyunlarından birinin 2013 yılında yayınlanan Slender The Arrival’ın 10. Yıldönümü Güncelleme yamasının çıkış tarihini öğrendik. Güncelleme 18 Ekim’de yayınlanacak. Bu yeni güncelleme, oyuna kapsamlı bir görsel yenileme sağlayacak. Yeni sürümün Unreal Engine 5.2 üzerinde çalışacak ve görsel iyileştirmelerin yanı sıra geliştirilmiş oynanış mekanikleri de içerecek.
Güncelleme PC’de ücretsiz olarak sunulacak. Oyuncular ayrıca yeni sürüm ile orijinal sürüm arasında geçiş yapabilecek. Güncelleme yayınlandığında oyunun Steam’deki fiyatı iki katına çıkacak. Şuan 19 TL’den satılan oyun, herhangi bir zam yapılmaz ise 38 TL’den piyasaya sürülecek. Güncelleme, eski nesil konsollar için mevcut olan Slender: The Arrival versiyonları için yayınlanmayacak.
Slender The Arrival Ücretsiz Güncellenecek

Oyunun yükseltilmiş sürümü eski nesil konsollar yerine PlayStation 5 ve Xbox Series X ve S için de çıkacak. Ayrıca 10. Yıldönümü Güncellemesi oyunun gelişiminin sonu olmayacak ve geliştiricilerin yakında açıklayacakları başka planları da olacak.
Serinin 2012 yılında ücretsiz oynanabilen Slender: The Eight Pages oyunuyla piyasaya sürüldüğünü hatırlatalım. Projenin sayısız taklitçiye ilham veren kült bir fenomen olduğunu da belirtelim. Bir yıl sonra Slender The Arrival adında ticari bir devam oyunu yayınlandı. Blue Isle’ın güncellemeye ek olarak şu anda S: Lost Chapters formunda yeni bir korku oyunu üzerinde çalıştığını da belirtelim.
Şimdilik bu projenin ne zaman piyasaya sürülmesinin beklendiğini bilmiyoruz.

