Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung’ta Önemli Gelişme: İki Dev Bölüm Birleşti

Samsung'tan şaşırtan bir hamle geldi. İki devasa bölümünü birleştiren şirket, CEO'larını da değiştirdi.

Samsung‘un; tüketici elektroniği, gemi yapımı, inşaat, hayat sigortası, tema parkları, reklamcılık ve çok daha fazlası için bölümleri olan bir şirket olarak ne kadar büyük olduğunu unutuyoruz. Samsung Electronics, devasa şirketin ana gelir kaynağı ancak şu anda ürünlerini entegre etmek amacıyla kurumsal bir değişikliğe gitme kararı aldı.

Samsung Electronics, salı günü şirketin yapısını basitleştirmek, Exynos ürünleri gibi mantık çiplerinin gelişimini hızlandırmak için mobil ve tüketici elektroniği bölümlerini birleştireceğini söyledi. Yeni birleştirilmiş bölüm, mobil ve tüketici elektroniği ile TV prodüksiyonunu içerecek.

Samsung İki Yeni CEO Atadı

Samsung

Bu bilgiler, Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee’nin bir rüşvet mahkumiyetinin ardından, ağustos ayında şartlı tahliyeyle serbest bırakıldıktan sonra şirketin yönetimine devam etmesi kararından sonra geldi. Samsung Electronics ayrıca yeni ortak CEO’larını da atadı. Şirketin görsel görüntüleme işinin başkanı Han Jong-hee ve Elektronik bölümünün CEO’su Kyung Kye-hyun oldu.

Şirket ayrıca, sektör analistlerine göre şirketin elektronik bölümünde ve bağlı şirketlerde karar verme için bir “görev gücü” yönetecek başkan yardımcısı olarak Chung Hyun-ho‘yu seçti. Şirket, 2017’nin sonundan beri yeni CEO seçmemişti.

Şirket, çip üretimini desteklemek için son zamanlarda başka hamleler de yapıyor. Şirket geçtiğimiz ay Austin, Teksas dışında 17 milyar dolarlık bir yarı iletken fabrikası kurmayı planladığını ve bu fabrikanın 2024’ün ikinci yarısında açılmasını hedeflediğini duyurdu. Yeni fabrika, küresel çip sıkıntısının azaltılmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.