Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung Galaxy Note 8’in Benchmark Sonuçları İnternete Düştü!

Samsung'un merakla beklenen amiral gemisi hakkındaki sızıntılar devam ediyor.

Hakkındaki sızıntılar ile aylardır kendisinden söz ettirmeyi başaran, Samsung’un yeni nesil amiral gemisi telefonu Samsung Galaxy Note 8′e ait olduğu söylenen Benchmark Test sonuçları internete sızdı. İşlemcisi, ekranı, RAM değeri ve ekran kartı ile ilgili söylentiler ortalıkta dolaşırken sızan Benchmark sonuçları cihaza dair büyük beklentiyi destekleyecek kadar güçlü. Söylenene bakılırsa testler yapılırken telefonun Android işletim sistemi sürümü 7.1.1 Nougat’da. Bu da telefonun Nougat sürümü ile geleceğini düşünmemizi sağlıyor. HTML5 testi gerçekleştirilirken de Samsung’un kendi tarayıcı uygulamasının 5.2 versiyonu kullanılmış. Üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duymadan nasıl bir performans sergileyeceğini tahmin etmek böylece mümkün oluyor.

Telefonun HTML5 testindeki puanı, oldukça hızlı bir şekilde işlem yapabildiğini ortaya koyuyor. Cihaz bu testten 555 üzerinden 488 almayı başarmış. 4K çözünürlük sunmasını beklediğimiz 6.3 inçlik AMOLED ekran ile gelecek Galaxy Note 8 eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyecek ve bütün kullanıcı deneyimini sunacağı ekranını da en verimli şekilde kullanabilecek.

Telefonun Snapdragon 83 ya da Snapdragon 836 işlemci ile geleceği konuşuluyor. Her iki koşulda da sağlam bir performans beklemek mümkün. Doğu Asya pazarına çıkacak olan modellerinde Exynos 8895 çip setini kullanma ihtimali de bulunuyor. Exynos serisi Samsung’un kendisi tarafından geliştirilen bir işlemci ailesi. Donanım ve yazılım arasındaki uyum güzelce sağlanırsa Exynos serisinin doğru bir seçim olacağını görebiliriz.

Cihazın ekrana gömülü parmak izi tarayıcı ile geleceği söylentileri kısa süre önce sona erdi. Bunun için çok çaba sarf ettiklerini açıklayan firma, güvenlik önlemlerini gözettiklerini açıklayarak şimdilik vazgeçtiklerini duyurmuştu. Ekranın ön panelinin neredeyse boydan boya ekran olacağı tahmin ediliyor. En büyük rakibi iPhone 8 modelinin ön panelinin sadece ekrandan oluşacağını öngördüğümüz şu günlerde, Samsung’un S8 ailesinden daha azını sunmayacağını tahmin etmek mümkün. Bu durumda parmak izi okuyucunun nerede olacağı merak konusu. Geriye telefonun arka paneli ya da yan tuşlar kalıyor.

Telefonun sızdırılan Benchmark sonuçları çok başarılı görünüyor diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde tanıtılması planlanan cihazın akıllı telefon piyasasının yeni efendisi olabileceğini söyleyebiliriz. iPhone 8 ve Note 8 arasındaki performans karşılaştırmalarını ve satış savaşlarını görmek için ise hala biraz zaman var.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.