Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rusya, Google’a 98 Milyon Dolar Ceza Kesti

Rusya'dan Google'a yaklaşık 100 milyon dolar değerinde para cezası kesildi.

Bir Rus mahkemesi, ülkede yasa dışı sayılan içeriği kaldırmadığı için Google’a 98 milyon dolar para cezası verdi. Reuters‘in bildirdiğine göre, 7.2 milyar ruble para cezası Google’ın Rusya’daki gelirinin yaklaşık yüzde sekizini oluşturuyor ve ülke içinde büyük teknoloji şirketleri ve insanların platformlarında yayınladığı içerikler üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için daha geniş bir baskının ortasında geldi.

Google, The Verge’e “mahkeme belgelerini müsait olduklarında inceleyeceğini ve ardından sonraki adımlara karar vereceğini” söyledi. Bununla birlikte, Bloomberg tarafından alıntılanan bir Rus yetkili Google’ın, uyuşturucuların tanıtımını ve hükümetin aşırılıkçı veya terörist olduğunu söylediği kuruluşlar tarafından yapılan yayınları içeren yasaklı içeriği silme yetkisine uymaması durumunda “çok tatsız önlemler” almakla tehdit etti.

Google Gibi Devlerin Başı Dertte

Google

Bu, şirketin içerik denetimi konusunda Rusya’daki ilk cezası değil. Dev şirket, yasağın ABD ve İngiltere’nin kanalın sahibine yönelik yaptırımlarından kaynaklandığını söylese de, muhafazakar bir Rus haber kanalına yönelik yasağını tersine çevirmediği sürece her hafta boyutu iki katına çıkabilecek bir başkasıyla karşı karşıya. Twitter ve Meta gibi şirketler de hizmetlerinde yavaşlama ve Rus düzenleyicilerin standartlarına uyum sağlamadaki başarısızlıklarından dolayı cezalarla karşı karşıya kaldı.

Rus düzenleyiciler, teknoloji şirketlerine finansal olmayan yollarla da uymaları için baskı yapmaya çalıştı. İki sene önce ülke, akıllı telefonların, bilgisayarların ve televizyonların Rus geliştiricilerin önceden yüklenmiş yazılımlarıyla birlikte gelmesi gereken ve bu yılın başlarında yürürlüğe giren bir yasa çıkardı. Şirketler, ülkeden 500.000’den fazla günlük ziyaretçiye sahip web siteleri işletiyorlarsa, Rusya’da da ofisler açmak zorunda kalacaklar. Rus yetkililer, şirketlerin yerel çalışanlarını kovuşturma tehdidinde bulunarak siyasi muhaliflerin oy uygulamalarını uygulama mağazalarından kaldırması için Google ve Apple’a da bel bağladı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.