Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rust İçin Devasa Bir Grafik Güncellemesi Yayınlandı

Rust, tarihindeki en büyük görsel revizyonu aldı. Facepunch Studio'daki ekip, dünyanın prosedürel üretimini ve anıtların, özellikle de artık bir vinci çalıştırabileceğiniz Junkyard'ın görünümünü önemli ölçüde geliştirdi.

Daha önce duyurulduğu gibi Rust, yeni güncellemenin bir parçası olarak yeni, iyileştirilmiş görseller aldı. Ayrıntılar, oyunun resmi blogundaki bir gönderide tartışıldı ancak özel bir videoda da kısaca gösterildi. Aşağıdaki fragmanı izleyebilirsiniz.

Rust - World Revamp

HDRP ve Nvidia Reflex

Mayıs güncellemesi, Facepunch Studios ekibinin birkaç yıllık çalışmalarının sonucu. Başlangıçta proje, Rust ‘a HDRP desteğinin getirilmesiyle ilişkilendirildi ki bu yakında oyunun DLSS 2.0‘ı kullanmasını sağlayacak. Facepunch Studios, söz verildiği gibi başka bir teknoloji için destek ekledi. Şu andan itibaren Rust oyuncuları, sistem gecikmesini yüzde 38 oranında azaltan Nvidia Reflex için desteği etkinleştirebilecek. Bu özellik, GeForce GTX 900 serisi veya daha yeni bir ekran kartı bir PC’ye sahip olduğumuz sürece oyun ayarlarından kullanılabilecek.

Rust İçin Yeni Bir Dünya

Tabii güncellemenin ana cazibesi oyun dünyasının yeni görünümü. Geliştiriciler, birçok çevresel nesneyi güzelleştirdi ve oyun dünyasında nesillerini geliştirdi. Bu, uçurumlar, yollar, nehirler gibi unsurlarda ama aynı zamanda biyoma bağlı bitki örtüsünde de görülecek. Bununla birlikte, yeni HDRP portlu çalılar bir üs kurarken çok daha fazla engel oluşturduğundan, Facepunch Studios ekibi onları ağaçlarla aynı sisteme sokmaya karar verdi. Bu, binaları ve diğer nesneleri yerleştirirken çalıların otomatik olarak kaldırılacağı ancak haritanın başka bir yerinde biraz sonra yeniden görüneceği anlamına gelmekte.

rust 2

Çok Daha Fazla Yenilik

Rust geliştiricileri ayrıca, prosedürel olarak oluşturulmuş dünyalara öncekinden çok daha iyi uyacak olan anıtlara bazı ciddi işler yaptı. Pratikte bu, harita üzerinde rastgele oluşturulmuş rotalara sahip nesnelerdeki yolların daha iyi hizalanması ve yer altı tünellerine özel olarak hazırlanmış girişlerin görünümü anlamına gelmekte.

Bu genel değişikliklere ek olarak, bazı anıtlar kendi iyileştirmelerini aldı. Geliştiricilere göre, oyuncular arasında en az ziyaret edilen yer olan Junkyard özellikle dikkat çekiciydi. Bu nedenle, içerik oluşturucular, en sık bildirilen kusurları ortadan kaldırmak ve güncellemenin ruhuna uygun olarak görünümünü önemli ölçüde iyileştirmek için bu konumu tamamen yeniden tasarladı. Ayrıca hurda metal ve diğer kaynakları toplamak için manyetik bir vinç kullanılarak bakımı yapılabilen bir enkaz parçalayıcı da eklediler. Makine özellikle sağlam bir taşıma aracı olmadığından, bu aracı Junkyard ötesine götürmeniz önerilmez.

Benzer şekilde, Satellite Dish, Sewer Branch, Trainyard ve Dome yeniden tasarlandı.

rust 3

Yeni Optimizasyonlar Yapıldı

Rust için yeni görünüm neyse ki oyunun optimizasyonunu bozmayacak. Aksine, geliştiriciler burada ve orada performansı artırmaya çalıştı. Girişte Bandit Camp’a özel ilgi gösterildi, şimdiye kadar oyundaki diğer yerlerden olumsuz bir şekilde ayrıldı. Geliştiriciler kulübeleri tamamen yeniden tasarladı ve ormandaki ağaçların yoğunluğunu ve NPC sayısını azalttı. Bununla birlikte, stüdyonun performansı olabildiğince iyileştirmeye çalışmasına rağmen, çok sayıda yeniliğin sonuçta oyunun önemli bir performans kazancı elde etmesini engellediği belirtildi.

Mayıs’ın güncellemesi ayrıca poker masalarında ve at çukurlarında yapılan iyileştirmelerden haydut kampındaki ek bir geri dönüşüm makinesi gibi yeni harita özelliklerine ve binekleri sürerken hareketler yapma becerisine kadar bir dizi küçük değişiklik içerecek. Eklemelerin ve değişikliklerin tam listesi (ve hiç de kısa değil) oyunun resmi web sitesinde bulunabilir.

Facepunch Studios’un, Strasbourg’daki OHV sunucu binasında Mart yangınının neden olduğu sorunları halihazırda ele aldığını da ekleyelim. Sonuç olarak, yeni IP’lerle de olsa 21 Avrupa sunucusu geri yüklendi. Ayrıca Hapis Island, Mayıs güncellemesiyle birlikte standardı yükseltmek için geçici olarak kaldırıldı. Geliştiriciler ayrıca, oyuncuların Twitch Droplarının bir parçası olarak seçilen yayıncılarla Rust yayınlarını izledikleri için benzersiz ödüller kazanabilecekleri etkinliğin başka bir sürümünü de başlattı. Eylem 13 Mayıs’a kadar sürecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.