Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

RTÜK Tidal ve Deezer’a 72 Saat Süre Verdi

RTÜK Tidal ve Deezer’ın lisans almaması durumunda kapatılabileceğini açıkladı.

Ülkemizde de hizmet veren online müzik servisleri Tidal ve Deezer için 72 saat süre verildi. Servisler RTÜK’ün isteklerini gerine getirmeme durumunda kapatılabilecek.

rtuk tidal ve deezera 72 saat sure verdi 2

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kararla birlikte RTÜK sadece TV ve radyo yayınlarını değil internet ortamından yayın yapan yayınları da denetimi yetkisine sahip olmuştu.

RTÜK tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Tidal ve Deezer’ın RTÜK’ten lisans almadığı açıklandı. RTÜK açıklamasında bu iki platformun 72 saat içerisinde 3 aylık lisans ücreti yatırması gerektiğini açıkladı. RTÜK’ün 72 saat içerisinde lisans ücreti yatırılmaması halinde platformlara erişim engeli uygulama yetkisi bulunuyor. Tidal ve Deezer tarafından şimdilik konu ile ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

Netflix ve Prime Video Lisans Aldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile birlikte Netflix ve Prime Video kullanıcıları için sevindirici haber geldi.

“İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı. Hayırlı olsun.” Yapılan bu açıklama ile birlikte lisans krizinin de sonuna gelindiği kesinleşmiş oldu.

Kısa bir süre önce RTÜK başkanı açıklamasında “Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye’den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler.” sözlerine yer vermişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.