Resident Evil 2 Remake’in PC demosu yayınlandı ve ilk PC performans testlerini de yaptık. Oyun son zamanlarda gördüğümüz en iyi grafik menülerinden birine sahip ve pek çok seçenek sunuluyor. Bu da oyunculara kolaylık sağlıyor.

Oyunun demosunda hem DX11, hem de DX12 desteği yer alıyor. Buna rağmen DX12’de oyun DX11’e göre fark edilir derecede daha yavaş çalışıyor. Bu yüzden en azından şimdilik DirectX12 kullanmamanızı öneriyoruz. Buna rağmen ilerleyen dönemlerde belki de Resident Evil 2 Remake tam sürüm şeklinde çıktığında Capcom bir güncelleme ile sorunu düzeltecektir.
Tek bir koridor hariç Resident Evil 2 Remake’in PC demosunu Nvidia GeForce RTX2080Ti ekran kartında maksimum ayarlarda ve 4K çözünürlükte 60fps üstünde oynamak mümkün. Oyun aynı zamanda epey güzel gözüküyor fakat anti-aliasing konusunda bazı eksikler var. Demoda FXAA, SMAA, TAA ve FXAA + TAA desteği bulunuyor.
Her şeye rağmen Resident Evil 2 Remake gerçekten de harika gözüküyor ve 4K çözünürlükte akıcı bir şekilde çalışıyor. Bakalım tam sürümünde herrhangi bir değişiklik olacak mı?

