Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Razer Phone 2 İncelemesi

Oyuncuların merakla beklediği Razer Phone 2'yi değerlendirdik.

Geçtiğimiz yıl Razer akıllı telefon sektörüne oyun ve multimedya odaklı bir telefon olan Razer Phone ile giriş yapmıştı. Bu cihazda en hızlı Android işlemci yer alırken, değişken ekran yenileem hızları, güçlü hoparlörler ve 8GB RAM bulunuyordu. Açıkçası Razer’ınkinden daha hızlı ve daha güçlü telefonlar var fakat benzersiz RAM oranı ve VRR ekran karışımı onu oyuncular için daha cazip hâle getiriyor.

razer phone 2 incelemesi 1

Razer Phone oyuncu odaklı bir telefondu ve yeni modelde de orijinal cihaz üzerine belli başlı geliştirmeler var. En başta Snapdragon 835 işlemcisi yerine 845 gelirken, daha yüksek işlemci ve ekran kartı performansı sunuyor. İkincisi, Razer Phone 2’nin ekranı da oldukça geliştirilmiş. 645 nit parlaklık önemli fark yaratırken, özellikle YouTube HDR video testlerinde bu farkı hissediyorsunuz.

Arka tarafta Chroma RGB ışıklandırmalı bir Razer logosu yer alırken, orijinal metal kasa yerine bu sefer cam kasa tercihe dilmiş ve daha premium bir his yaratıyor. Aynı zamanda kablosuz şarj özelliği de bulunuyor. Buradaki en büyük endişe ise telefonun dayanıklığı çünkü Razer Phone 2 piyasadaki en büyük telefonlardan birisi ve pek çok Razer telefon kullanıcısı da cihazını cebinden sık sık düşürüyordu. Metal yüzey bu konuda bildiğiniz gibi daha dayanıklı.

razer phone 2 incelemesi 2

Fakat Razer’ın telefonu genel anlamda değiştirdiğini ve geliştirdiğini görmek mümkün. IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası eklenirken, cihaz suya düşse bile hasar almıyor. İlk Razer Phone’da orta seviye bir kamera yer alırken, Razer Phone 2’de bu alanda ise maalesef çok fazla değişiklik yapılmamış. Görüntü kalitesi gayet iyi fakat rakip olduğu diğer telefonlarla kıyaslayınca biraz zayıf kalabiliyor. Aynı zamanda video çekimi de hayal kırıklığı yaratıyor çünkü yine 1080p çözünürlükte 60fps video kaydı özelliği eklenmemiş. Yüksek teknolojili rakiplerinin 4K çözünürlükte 60fps kayıt olanağı sunduğunu göz önüne alınca, Razer bu noktada sınıfta kalıyor diyebiliriz.

Peki ya asıl merak edilen nokta, oyunlar ne alemde? Sonuçta Razer Phone’un asıl hedef kitlesi oyun oynamayı seven kullanıcılar. Snapdragon 845 eklentisiyle bu alanda zirveye çıkarken, rahatlıkla söyleyebiliriz ki en iyi Android oyun telefonu şu anda Razer Phone 2. Isınması hariç hiçbir problem yok ve oyunlarda hem Razer Phone’dan, hem de Samsung Galaxy S9+’dan daha çok fps veriyor. iPhone XR’ın ise gerisinde kalıyor. Yani bir kere daha hatırlatalım, Android telefonlar içinde en iyi oyun performansına sahip fakat iPhone’un gerisinde.

razer phone 2 incelemesi 3

iOS cihazların bu kadar güçlü olduğu bir dönemde Razer Phone 2’nin en iyi oyun deneyimini yaşatacağını söyleyemem. Buna rağmen Android piyasasında daha iyi bir alternatif yer almıyor. Tabii cihaz sadece oyun oynatmıyor. Aynı zamanda çok başarılı bir kullanıcı arayüzüyle iyi ölçüde batarya ömrüne de sahip. Elbette çerçevesiz bir OLED ekran daha iyi olabilirdi fakat Apple ile Samsung’da olmayan bir şey Razer Phone 2’de var. O da yüksek ekran yenileme hızıyla bolca RAM. Bu da emin olun kullanıcı deneyimi açısından önemli bir fark yaratıyor.

Artıları:

  • Yüksek oyun performansı
  • Kullanıcı arayüzü
  • Tasarımı

Eksileri:

  • Vasat kamerası

Flagship//Gaming | Razer Phone 2

İnceleme Özeti

Razer Phone 2 İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!