Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PUBG’nin Yaratıcısı Krafton Metaverse Kuruyor!

PUBG: Battlegrounds'un yaratıcısı Krafton, NFT metaverse platformu kurmayı amaçlayan yeni bir Web 3.0 ve non-fungible token (NFT) projesi geliştirmek için NAVER Z ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Fenomen battle royale oyunu PUBG Battlegrounds‘un arkasındaki şirket olan Güney Koreli Krafton, dünya çapında 290 milyondan fazla kullanıcıya sahip Asya’nın en büyük metaverse platformu ZEPETO’yu yöneten NAVER Z ile ortaklık kurdu. İki firma, bir NFT metaverse platformu inşa etmeyi amaçlayan yeni bir Web 3.0 ve non-fungible token (NFT) projesi geliştirecek.

Krafton, NFT metaverse platformunun oluşturulmasında PUBG: Battlegrounds gibi çevrimiçi oyunlar yaratma deneyimini ve ilgili teknolojilerini bir kullanıcı katkılı içerik (UGC) aracı geliştirmek ve Unreal Engine kullanarak kaliteli bir sanal dünya inşa etmek için kullanacak. NAVER Z, ZEPETO’yu tasarlama ve yönetme deneyimini metaverse hizmetiyle topluluk ve sosyal hizmetlerine aktaracak.

Krafton, NFT Odaklı Projeler Geliştirecek

pubg yaratıcısı krafton

Projeye dair açıklamalarda bulunan Krafton Web 3.0 ekibi Lideri HyungChul Park, “NAVER Z ile yaptığımız bu ortaklık, NFT’ler ve metaverse’ler tarafından yönetilen bir geleceğe giderken, her şirketin eşsiz uzmanlığı ve paylaşılan küresel odak ile destekleniyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Mevcut teknolojilerimizi ve ölçeklenebilir Web 3.0 ekosistemlerin nasıl oluşturulacağına dair araştırmalarımızı NAVER Z ve ZEPETO’nun deneyimi ve yetenekleriyle birleştirerek, diğer hizmetlerden ayrılan ve NFT teknolojileri aracılığıyla küresel içerik oluşturucu ekonomisini canlandıran yüksek kaliteli, UGC bazlı bir açık metaverse oluşturabileceğimizden eminiz”

Krafton, kısa süre önce Seoul Auction Blue (2.5 milyon dolar) ve XBYBLUE’ya (4,1 milyon dolar) öz sermaye yatırımları yaptığını ve NFT odaklı projeler geliştirmek için bir mutabakat anlaşması imzaladığını duyurmuştu. Güney Koreli firmanın popüler battle royale oyunu PUBG: Battlegrounds, kısa süre önce oynaması ücretsiz modele geçiş yapmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.