Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PS5 Satışları 10 Milyonu Geride Bırakarak Rekor Kırdı

Geçtiğimiz kasım ayında piyasaya çıkan PlayStation 5, bugüne kadar 10 milyon adet satarak Sony'nin en hızlı satan konsolu oldu.

Sony PlayStation 5, koronavirüs kaynaklı yarı iletken sıkıntısına rağmen 18 Temmuz itibarıyla dünya genelinde 10 milyondan fazla sattı. PS4, PS3, PS2 ve diğer konsol nesillerinin satışlarını geride bırakan PS5, şimdiye kadarki en hızlı satan PlayStation nesli olmayı başardı.

Bu önemli duyuruyu, Microsoft’un Xbox Series X / S‘nin şirket tarihindeki en hızlı satan Xbox konsol platformu olduğunu açıklamasından bir günden kısa bir süre sonra yapan Sony, Amerikalı şirkete adeta göz dağı verdi. Microsoft, Xbox konsollarının kesin satış verilerini paylaşmıyor, ancak analistlere göre Series X / S satışları 6,5 milyon adete ulaştı.

PS5, PlayStation Tarihinin En Hızlı Satan Konsolu Oldu

PS5 satışları

Sony ayrıca yeni oyunlarının satış verilerini de açıkladı. Buna göre Spiderman: Miles Morales 6.5 milyon, Returnal 560.000, Ratchet & Clank: Rift Apart 1 milyon ve MLB: The Show 21 ise 2 milyon sattı.

Piyasaya çıktığı gün Xbox Game Pass’e eklenen MLB: The Show 21, kısa sürede 4 milyondan fazla oyuncuya ulaşmayı başardı. Satış rakamı ve oyuncu sayısındaki iki katı farkın sebebi de tam olarak bundan kaynaklanıyor.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, şu ana kadar PS5‘e verdikleri destek için hayranlara teşekkür etti. Oyuncu topluluğu, geliştirme ekipleri ve yayın ortaklarına minnettar olduklarını belirten Ryan, PS5’e olan talebin arzı geride bırakmaya devam ettiği konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

Sony, PS5’e Olan Yoğun Talebi Henüz Karşılayabilmiş Değil

PlayStation satışları 10 milyon

Hala karaborsada satılan PS5, piyasaya çıktığı günden bu yana tedarik sorunları yaşıyor. Konuya ilişkin bir blog gönderisi yayınlayan Sony’nin küresel işletme operasyonları başkanı Veronica Rogers, “Küresel tedarik konusunda istikrarlı bir ilerleme kaydediyoruz ve PS5 isteyen herkesin kolayca bir tane edinebileceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Türkiye dahil pek çok ülkede stok problemi yaşayan PlayStation 5, yurtdışında 499 dolara satılırken ülkemizde 8 bin 500 TL’den alıcı buluyor. Konsolun dijital sürümü ise 7 bin TL’den satılıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.