Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pokemon Sword & Shield Başlangıç Rehberi

Nintendo Switch için çıkan yeni Pokemon oyunu Sword & Shield ile ilgili ipuçları öğrenmeye hazır mısınız?

Nintendo Switch kullanıcıları bu seneyi gerçekten dolu dolu geçirdi ve hala geçirmeye devam ediyorlar. Yeni yıla az bir zaman kalmış olmasına rağmen yıl sonunda da efsane bir oyun, Nintendo kullanıcıları için çıkışını gerçekleştirdi. Pokemon Sword & Shield ismine sahip bu oyun aksiyon ve rol yapma oyunu olarak geçmektedir. Şimdi şöyle diyebilirsiniz, her Pokemon oyunu aynı olmuyor mu? Hayır olmuyor. Tamam bir sürü Pokemon oyunu var fakat hepsi farklı özelliklere sahip. Bu yeni oyunumuzda bunlardan biri. Bu yüzden sizler için Pokemon Sword & Shield başlangıç rehberi hazırlamaya karar verdim. Oyunda işinize yarayacak, sizi oyuna tamamen adapte edecek bilgiler öğreneceksiniz. Gelin konumuza geçelim.

Pokemon Sword & Shield Başlangıç Rehberi

pokemon sword shield baslangic rehberi 2

Oyunda bir yandan aksiyonun tadını çıkarırken bir yandan da pokemonlarınız ile savaşlara gireceksiniz. Oyun yeni bir oyun olduğu için bazı özelliklerini bilmemeniz sizi bazı durumlarda yoracaktır. Yani yoracaktır derken bazı durumlarda zorlanacaksınız. Örneğin başlangıç için hangi pokemonu seçmenin daha iyi olduğunu biliyor musunuz? İşte bu gibi soruların cevaplarını bu konu da öğreneceksiniz. Bu oyun ayrıca yeni nesil Pokemon oyunu olduğu için Galar bölgesine ait Pokemonlar içerecek. Şimdi detaylara geçebiliriz.

Başlangıç Pokemonu

Oyuna başladığınız zaman, oyun size 3 adet pokemondan birini seçmenizi isteyecek. Bunlar Scorbunny (Ateş Tipi), Sobble (Su Tipi) ve Grookey (Çim Tipi). Bundan önce ki pokemon oyunlarını çok oynadıysanız bilirsiniz ki su tipi pokemonlar genelde başlangıç için en uygun pokemon tipi olurlardı. Ama bu oyunda ilk kapışma yeri daha doğrusu Gym merkezi çim tipi pokemonlara sahip bir merkez. Zaten oyunun ilk aşamalarında bol miktarda çim tipi pokemonlar ile karşılaşacaksınız. Çim tipi pokemonlar geliştikçe gerçekten etkili birer savaşçı haline gelmektedir. Yalnız şunu da belirtmek isterim ki, Scorbunny ve Sobble son evrim hallerinde inanılmaz hasar veren pokemonlara dönüşmektedir.

EXP (Tecrübe Puanı) Paylaşma

Bunda önce ki bir kaç seride EXP paylaşma özelliği oyuna eklenmişti ve oyuncular tarafından oldukça sevilmişti. Bu oyuna da bu sistemi eklediler. Yani kazandığınız EXP’leri parti üyeleri ile paylaşabiliyorsunuz. Onlar savaşta olmasa bile paylaşabiliyorsunuz. Biliyorsunuz eskiden EXP’leri sadece pokemonlar alırdı. Eğer elinizde yüksek seviye de bir pokemon var diyelim. Fazla da kullanmıyorsunuz. Yeni yakaladığınız bir pokemonun seviyesini arttırmak için kullanabilirsiniz. Şimdi ise bu durum tamamen Global hale gelmiş durumda. Partinizde bulunan her bir pokemon bu özellikten yararlanmaktadır. Bu sayede zayıf pokemonları kullanmanıza da gerek kalmayacak.

Seviye

Ne kadar yüksek seviyelere çıkarsanız o kadar güçlenir ve merkezlerden bir o kadarda bol miktarda rozet kazanırsınız. Oyun başlarında hızlı seviye atlamak istiyorsanız etrafta biraz dolaşın ve vahşi pokemonlar ile kapışmaya çalışın. Bunlar hem düşüks seviyelerde olacak, yenmeniz kolay olacak hem de başlangıç pokemonunuzun seviyesini hızlı bir şekilde artıracaktır. Ayrıca bu, farklı pokemon tiplerini görmenizi ve tecrübe edinmenizi de sağlayacaktır.

Her Zaman En İyiler

Her zaman en iyi pokemonları yakalamaya çalışın. Buna biraz zaman harcayacaksınız. Ama bir tane en iyi yakalamak demek onun en iyi olduğu anlamına gelmiyor bunu da bilin. Bu yüzden sürekli araştırın ve daha iyilerini bulun. Hemen bir tane yakaladım bu bana yeter diye düşünmeyin.

Pokemon Türleri – Tipleri

pokemon sword shield baslangic rehberi 3

Oyunda bir çok pokemon tipi ve türü bulunuyor bundan bahsetmiştim. Galar Bölgesi’ni keşfettikçe yeni pokemonlar görecek ve hepsini yakalamak isteyeceksiniz. Bu oldukça zevkli bir şey. Fakat dikkat etmeniz gereken bir şey de pokemon tiplerinin bu oyunda oldukça etkili bir rol almasıdır. Sürekli aynı tip pokemonlar ile kapışmak size hiç bir şey katmayacaktır. Bu yüzden farklı pokemon tiplerine de odaklanmak gerekiyor. Ayrıca hangilerinin hangileri karşısında güçlü olduklarını, hangilerinin hangileri karşısında zayıf olduklarını da bilmemiz gerekiyor. Şöyle düşünün. Takımınız komple Çim tipi pokemonlar ile dolu olsun. Karşınıza ateş tipi pokemonlar gelirse ne olur? Size söyleyeyim, anında yok olursunuz. Bu yüzden Pokemon tiplerini iyi bilmemiz gerekiyor.

Pokemon Sword & Shield rehberimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Oyunda bilmeniz gereken kilit noktalar bunlardı. Gerisi tamamen sizde. Oyun oldukça zevkli bu yüzden birazda sizin çabalamanız oyunu daha zevkli hale getirecektir. Eğer kafanıza takılan bir şey olursa lütfen yorum yaparak sorun. En kısa sürede yanıtlamaya çalışacağım. Görüşmek üzere.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.