Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PlayStation VR2 Tanıtıldı!

CES 2022 konferansında Sony, PlayStation VR2 sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Bu haberimizde sizlere PlayStation VR2 gözlüğü hakkında bilgi vereceğiz.

PlayStation Başkanı Jim Ryan, şirketin yeni nesil sanal gerçeklik cihazı hakkında ayrıntılı bilgi vermek için sahne aldı. Oyun cihazları için denenmiş ve gerçek adlandırma şemasının ardından, PSVR‘ın halefi PlayStation VR2 tanıtıldı. Ryan, önceki modele göre daha iyi bir varlık hissi kanıtlayan ve görsel aslına uygunluğu artıran gözlükten bahsetti. 

Yeni tanıtılan sanal gerçeklik gözlüğünün teknik özellikleri, başlık ve kontrolörler hakkında bilinmesi gereken tüm gerekli detayları PlayStation Blog’da yayınlandı. Daha fazla uzatmadan yeni tanıtılan PlayStation VR2 sanal gerçeklik gözlüğünün özelliklerine bakalım.

PlayStation VR2 Özellikleri

PlayStation VR2

PlayStation VR2, 90 Hz veya 120 Hz’de çalışan göz başına 2000×2040 çözünürlüklü OLED ekranlara sahip olacak. Gözlük ayrıca, kontrol cihazlarınızı izlemek için dışarıda kameralar ve göz hareketinizi izlemek için içeride IR sensörleri ile donatılıyor. Göz ardı edilmemesi gereken bir diğer özellik ise, kulaklığın kendisine titreşim geri bildiriminin eklenmesidir. 

Sanal gerçeklik gözlüğünün sense denetleyicileri, klasik yüz düğmelerini her iki denetleyicide de bölmüş gibi görünüyor. Ayrıca her bir sense ünitesi, temsil edilen iki PlayStation şekline sahip. Kontrolörler, parmak takibi için kapasitif ve IR sensörleri ile donatılırken, L2 ve R2 düğmeleri, düğmelere basmak için gereken hareketi değiştiren DualSense’in Trigger Effect sistemine sahip olacak. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.