Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Playstation CEO’su Vasat Oyun İstemiyor

CEO, en iyi oyunları görmek için beklemeye razı.

PlayStation CEO’su Jim Ryan, geliştirme ekiplerine harika bir oyun yapmaları için ihtiyaç duydukları zamanı vermelerinin sebeplerinden bahsetti. Ryan, PlayStation’ın felsefesi hakkında “en iyisini istiyoruz” dedi.

TMTPost’a konuşan Ryan’a, oyunların oluşturulması yıllar alırken geliştirme ekiplerine karşı nasıl sabırlı kaldığı soruldu. Takımlara ihtiyaç duydukları zamanı vermenin harika bir oyun yaratmak adına kilit olduğunu söyleyen Ryan, vasat oyun istemediklerini belirtti.

Jim Ryan

“Beklemek ve harika bir oyun oynamak, acele etmekten ve iyi ya da oldukça iyi bir oyun oynamaktan daha iyidir. Oyuncular sadece iyi oyunları değil, en iyi oyunları hatırlar”

“Eğer bu en iyi oyunsa, oyuncular bir devam oyunu isteyebilir ve ayrıca bir devam oyunu da satın almak isteyeceklerdir, ancak hiç kimse vasat olan bir oyunla ilgilenmez. Tabii finansal sebeplerle stüdyolara belirli bir ürünü beklenen sürede teslim etmeleri için baskı yapıyoruz ancak genel olarak iyi olan ürünleri istemiyoruz, en iyisini istiyoruz.”

“Onlara yaratıcılıklarını ifade etme özgürlüğü veriyoruz ve bize karşılık gelen bir geri dönüş sağlayacaklarına ve en iyi oyunları sunacaklarına inanıyoruz.”

Ryan, “en iyi oyun” hakkında “oyuncuları heyecanlandırmak, adrenalini hissetmek veya mutlu ya da üzgün hissetmek gibi belirli duyguları uyandırabilecek” bir oyun olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Bence en iyi oyun deneyimi, oyuncuların oyunda sürükleyici bir deneyime girmesine izin vermeli, oyuncuların oyuna tam olarak entegre olmasına ve farklı duygular yaşamasına izin vermeli.”

PS5 özel oyunu Jim Ryan

Stdüyo satın alımlarını sürdüren PlayStation‘ın dünya çapındaki çeşitli geliştirme ekipleri meşgul olmaya devam ediyor. Şirket ayrıca Returnal geliştiricisi Housemarque ve PC bağlantı noktası stüdyosu Nixxes’in yakın zamanda satın alınmasıyla birinci taraf oyun geliştirme serisini de güçlendiriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.