Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PlayStation 5 – 3D Ses Teknolojisi Nedir?

PlayStation 5 için duyurulan 3D Audio - 3D Ses merak uyandırıyor.

Dolby Atmos ve DTS:X gibi nesne tabanlı surround ses teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla, sürükleyici ses deneyimi giderek trend haline geldi. Fakat bu tip ses teknolojilerinin oyun dünyasındaki anlamı ne? Merak edilenlerden birisi de aslında PlayStation 5’de kullanılacak olan 3D sesler. Peki PlayStation 5 3D ses nedir, ne anlama geliyor?

playstation 5 3d ses teknolojisi nedir 1

PlayStation 5 – 3D Ses Nedir?

Wired ile bir röportaj yapan ve merakla beklenen PlayStation 5’in mühendisi olan Mark Cerny, yeni nesil konsollarında 3D ses teknolojisinin destekleneceğini doğrulamış oldu. Bu yeni teknoloji daha sürükleyici bir ses deneyimi sunacak ve oyun oynarken sesin önünüzden, arkanızdan ya da yanlarınızdan geldiğini fark edeceksiniz.

Her ne kadar Cerny bu teknolojinin nasıl çalışacağını detaylı şekilde açıklamasa da, harici bir donanım gerekmeyeceğini doğruladı. Yani bunun için ekstra bir para ödemenize gerek kalmayacak ve PlayStation 5’in kullanacağı üçüncü nesil AMD Ryzen çipset yeterli olacak.

playstation 5 3d ses teknolojisi nedir 2 1

Atmosferik Ses

Muhtemelen PlayStation 5 3D ses teknolojisi Dolby Atmos’a benzer şekilde çalışacak ve 3D uzay içinde pozisyona göre farklı sesler duyacağız. Buna rağmen Dolby Atmos’u kullanmak için uyumlu bir soundbar, hoparlör vb. gerekiyordu. Yeni PlayStation 5 ise bu ekstra donanım gerekliliğini ortadan kaldıracak.

Benzer şekilde Sony’nin kendi ses sistemi 360 Reality Audio da sadece uyumlu kulaklıklarla çalışıyor fakat PlayStation 5 için aynı durum geçerli olmayacak. Açıkçası 3D seslerin oyun deneyimini çok daha iyi hale getireceğini düşünüyoruz ve görmek, daha doğrusu işitmek için sabırsızlanıyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.