Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pardus Devlet Dairelerinde ki Yerini Almaya Başladı!

Tübitak tarafından geliştirilen Milli işletim sistemimiz Pardus, devler kurumlarında ki yerini almaya başladı.

Tübitak tarafından geliştirilen ve tamamen yerli bir işletim sistemi olan Pardus, ilk kez 2011 yılında yayınlanmıştı. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Pardus, yıllardır başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere birçok devler dairesinde kullanılıyordu.

Pardus Devlet Dairelerinde ki Yerini Almaya Başladı 2

Geçtiğimiz günler de Tübitak Başkanı Arif Engin’den gelen açıklama ile Pardus’un yeniden diriltileceği ve tüm ülkede kullanılacağını açıklamıştı. Yıllardır çeşitli problemlerle karşılaşan Pardus, 2014 yılında çeşitli saldırılara maruz kalmış ve gerileme dönemine gitmişti. Alınan son kararlarla birlikte yeniden diriltecek olan Pardus, yavaş yavaş kendisini toparlamaya başladı.

2014 yılından beri çalışmalarını sürdüren Tübitak, Pardus’u oldukça kaliteli bir hale getirerek yayınlamaya başladı. Ülkemiz de ki devlet kurumlarında kullanılmaya başlanan Pardus geliştirilmeye de devam edilecek. Linux altyapısına sahip olan Pardus, açık kaynak kodlu olması sebebiyle her türlü yeniliğe ve gelişmeye açık bir işletim sistemi olmaya çalışıyor. Günümüz de yaklaşık 15 binden fazla bilgisayar da Tübitak kullanılıyor. Eğer Pardus özel sektörden beklediği desteği alabilirse gelişme ve ülkemizde yayılma süreci hızlanacak.

Pardus Devlet Dairelerinde ki Yerini Almaya Başladı 3

Normal de Windows kullanan kamu personelleri de Pardus’a özel eğitimler alarak kullanım konusunda kendilerini geliştirecekler. Umarız Pardus Windows’a rakip olur ve tüm dünya da kullanılan bir işletim sistemi olur.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.