Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Overwatch, Nihayet Çapraz Platform Desteği Kazanıyor

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen takım tabanlı FPS oyunu Overwatch, yıllar süren bekleyişin ardından nihayet çapraz platform desteği alıyor. Oyuncular artık kullandıkları platformdan bağımsız olarak birbirleriyle mücadele edebilecekler.

Dünya genelinde 50 milyondan fazla oyuncuyu bünyesinde barındıran Overwatch, en sevilen FPS yapımları arasında yer alıyor. İlk kez Mayıs 2016 tarihinde piyasaya sürülen oyun, oyuncuları altı kişilik iki takıma ayırıyor ve her oyuncuya toplamda 32 kahramandan oluşan 3 farklı sınıf içerisinden seçim yaptırıyor.

Takımlar, haritaya özel görevleri ve hedefleri belirli bir süre içinde tamamlayarak kazanmaya çalışıyor. Overwatch piyasaya sürüldükten sonra oyuna düzenli olarak yeni karakterler, haritalar ve oyun modları ekleyen geliştirici Blizzard, belki de en çok beklenen özellik olan cross-play’i yani çapraz oyun desteğini bir türlü sunmamıştı.

Overwatch çapraz platform

Neyse ki bu dilek sonunda gerçek oldu. Son geliştirici güncellemesi için kamera karşısına geçen oyun direktörü Aaron Keller, Overwatch’a çapraz platform desteğinin geldiğini duyurdu. Özellik, PlayStation, Xbox, Switch ve PC için yayınlandığı zaman beraberinde bazı özel eşleştirme kuralları ile birlikte gelecek.

Öte yandan güncelleme, kullanıcılara çapraz oyun özelliğini kullanarak farklı platformlarda ilerleme imkanı tanımıyor. Örneğin; Overwatch’u PS4 üzerinde oynamaya başladığınızda, bu deneyimi bıraktığınız yerden PC’de sürdüremiyorsunuz. Buna karşın Keller, bu durumun ilerde değişebileceğini söyledi.

Overwatch çapraz oyun

Blizzard, çapraz oyunun “yakında” beta olarak sunulacağını ve bu özelliği kullanmak isteyen konsol oyuncularının öncelikle bir Battle.net hesabı oluşturmaları gerektiğini belirtti. Şirket ayrıca Overwatch’a yıl sonundan önce giriş yapan tüm oyuncuların Altın Ganimet Kutusu (Golden Lootbox) kazanacağı da bildirdi.

Overwatch çapraz oyun desteği beklediğiniz bir özellik miydi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.