Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

NVIDIA GeForce Now Stadia’dan Daha Başarılı

Google Stadia ve GeForce Now servisleri karşılaştırıldı. Kazanan belli oldu.

NVIDIA’nın bulut tabanlı oyun akış platformu GeForce Now gecikme testinde Google Stadia’dan daha başarılı sonuçlar sundu.

nvidia geforce now stadiadan daha basarili 2

Google geçtiğimiz aylarda bulut tabanlı oyun akış servisi Google Stadia’yı duyurmuştu. Bir türlü istenen düzeye gelemeyen Google Stadia servisi sonrasında pek çok alternatif servisle yarışmak durumunda kalmıştı. Bulut tabanlı oyun akış servisi denilince akla gelen ilk servisler Google Stadia ve NVIDIA GeForce Now servisleri.

Kullanıcıların en çok tercih ettiği bulut tabanlı oyun akış servislerinden Google Stadia ve NVIDIA GeForce Now servisleri arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Bu farklılıklar arasında Google Stadia servisi kullanıcılardan oyunları yeniden satın almalarını isterken, GeForce Now servisi ise oyuncuların yeniden oyunları almadan oyunları oynamasına izin veriyor.

Yeni yeni yayınlanlaşmaya başlayan bulut tabanlı oyun akış servisleri Stadia ve GeForce Now servislerinin hangisinin daha iyi olduğu merak ediliyordu. PC Gamer yaptığı testler sonucunda NVIDIA GeForce Now servisinin Stadia servisine göre daha düşük gecikmelere sahip. Kablolu internet bağlantısı kullanılarak yapılan testlerde GeForce Now, 400 Mbps üzeri bağlantı hızıyla Metro Exodus ve Destiny 2 oyunlarında sırasıyla 96 ms ve 75 ms gecikmeye sahip olurken Google Stadia, 179 ms ve 129 ms gecikme ile oyunları oynattı.

Kablosuz internet kullanılarak yapılan testlerde ise GeForce Now, 117 ms ve 125 ms gecikme sürelerine sahip olurken Stadia, 129 ms ve 117 ms gecikme süresi ile oyunları oynattı. Stadia’nın GeForce Now servisini tek geçti test ise bu test oldu. PC Gamer testlerine göre GeForce Now servisi Stadia servisinde çok daha iyi sonuçlar sunuyor olsa da servisin önemli bir sorunu bulunuyor. Bakalım GeForce Now servisi bu sorunu çözmek için kaybettiği geliştiricileri yeniden bünyesine dahil edebilecek mi?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.