Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nokia 8 Pro ve Nokia 9 Sene İçinde Görücüye Çıkacak

Nokia'nın amiral gemisi modelleri 2018 yılı içinde tanıtılacak.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen MWC 2018 etkinliğine katılan HMD Global, yeni geliştirdiği Nokia modellerini tanıtarak fuarın en çok konuşulan markası olmayı başardı. Ancak Nokia modelleri donanımsal özelliklerinden çok Android One projesine olan bağlılıklarıyla dikkat çekti. Bugün ise fuarda tanıtılmayan Nokia 8 Pro ve Nokia 9 modellerinin ise 2018 yılı içerisinde müşterilerin beğenisine sunulacağı bilgisi gün yüzüne çıktı.

Nokia 7 Pro ve Nokia 9 Sene İçinde Görücüye Çıkacak

MWC 2018’de tanıtılması merakla beklenen modellerden biri de Nokia 8 Sirocco‘ydu. Fakat bu modelin Nokia 9 adıyla piyasaya sürüleceğine dair iddialar da şu sıra yeniden gündemde.

Tam bir amiral gemisi modeli olması planlanan Nokia 9’da 5.5 inçlik 2560×1440 çözünürlüğü destekleyen ekran kullanılacak. 6 GB RAM ve elde tutulduğunda kaliteli olduğunu hissettirecek şık bir tasarım da cihazın dikkat çeken özellikleri arasında yer alacak.

İşlemcisi hayal kırıklığına yol açıyor

Nokia 9’a dair en büyük hayal kırıklığı ise işlemci tarafında yaşanıyor, çünkü telefonda geçen yıl tanıtılan Snapdragon 835 işlemcisi kullanılacak. Oysa yeni amiral gemisi modellerinde hep Snapdragon 845 kullanılıyor.

Nokia 8 Pro Ağustos’ta gelebilir

Ancak 2018 yılının Ağustos aylarında tanıtılması beklenen Nokia 8 Pro, isminden de anlaşılacağı üzere üst düzey bir cihaz olacak ve Snapdragon 845 işlemcisiyle gelecek. Eğer iddialar doğru çıkarsa cihazda 3 lensli kamera donanımı da 5.7 inç büyüklüğündeki ekranla birlikte yer alabilir.

Nokia’nın isim hakkını satın aldıktan sonra markayı eski günlerine döndürmeyi başaran HMD Global, gerçekleştirdiği atılımı 2018’de de devam ettirmekte kararlı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.