İlk kez 2014 yılında tanıtılan ve dönemine göre teknoloji tutkunlarından hayli rağbet gören Nexus Player, son dönemde iyice unutulmaya yüz tuttu. İşin garip tarafı Google bu cihaza verdiği desteği sonlandırmak yerine şaşırtıcı bir şekilde yeni özelliklerle güncellemeyi sürdürdü. Geçen yıl Google’ın Nexus Player’e Google Asistan özelliğini eklemesi bunun bir örneği. Ancak bugün öğrendiğimiz bir habere göre Nexus Player için yolun sonuna gelindi.

Google, Android işletim sistemiyle çalışan Nexus Player‘in yeni çıkacak olan Android P sürümüne güncellenmeyeceğini açıkladı. Android Police sitesinde yer alan haberle ortaya çıkan bu gelişme, Nexus Player kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Buna göre halihazırda Nexus Player’de kullanılan işletim sistemi, cihazın son sürümü olacak.
Güvenlik yamaları çıkacak mı?
Ancak Google’ın bu açıklaması beraberinde bazı soru işaretlerini de getirdi. Yeni işletim sisteminin Nexus Player’e gelmemesi bir noktada kabul edilebilir, peki ya güvenlik yamaları? Nexus Player’de ortaya çıkması muhtemel açıkların yeni güncellemeler yoluyla yamanması, kullanıcı güvenliği açısından önem taşıyor. Google’dan bu konuya dair bir açıklama gelmiş olmasa da, en son 2016 yılında güncellenen bir cihaza verilen desteğin artık tamamen kesileceğini söyleyebilmek mümkün.
Bu noktada bir diğer iddia da Google’ın Nexus Player’in bir üst modelini tanıtmaya hazırlandığı yönünde. FCC‘de göründüğü bile iddia edilen bu yeni model halen daha gün yüzüne çıkabilmiş değil.

