Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Newton Mail Eylül’de Kapanıyor

Artan pazar rekabeti sonucunda karlılık ve büyüme oranları beklentiyi karşılayamayan Newton Mail Eylül ayında kapanacak.

Windows, MacOS, Android ve İOS’da kullanılabilen popüler e-posta uygulaması Newton Mail yakında tamamen kapanacağını açıkladı. Uygulamanın kurucusu olan Rohit Nadhani yaptığı açıklamada sahibi olduğu CloudMAgic’in ilk e posta uygulaması olan Newton’un bu alandaki rekabetler ile baş edemediği ve ciddi bir rekabetin olduğunu belirtti. Gelen karlılık ve büyüme oranının yetersiz olduğundan dolayı hizmetine son verilecek. Newton Eylül ayında tamamen kapatılacak.

Newton üzerine blog da yaptığı açıklamada: “ Zor bir iş kararıydı. Çeşitli iş örneklerini araştırdık ancak uzun vadede karlılığı ve büyümeyi tam olarak çözemedik. Premium anlamında Pazar yeterince büyük değil ve Google, Microsoft ve Apple’dan yüksek kalitede ücretsiz uygulamalar gelince sıkı bir rekabet başladı. Sert bir mücadeleye girdik. Ancak bu tür dev şirketlere karşı mücadelemiz yetersiz kaldı” dedi.

newton mail kapaniyor 1

Yeni kayıtları askıya alan Newton yıllık 99.99 dolarlık pay sahibi abonelere geri ödeme de yapabilir çünkü 25 Eylül 2018’de kapanacak.

İlk olarak 2013 yılında e-posta uygulamasını başlatan CloudMagic daha sonra abone tabanlı olarak 2016 yılında hizmet vermeye başladı. Newton, Todoist, Trello ve Evernote gibi uygulamalara da bağlanabilir.

Bu haber Newton kullanıcıları ve severleri için gerçekten üzücü bir durum. Mobil uygulama kullanıcıları için Newton cankurtaran gibi olsa da yapacak bir şey yok. Açıklamada denildiği gibi bu tarz dev şirketler ile rekabete girmek kolay değil.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.