Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix Oyun Bölümüne Önemli Takviye

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, oyun sektörüne yönelik hamlelerine hız kesmeden devam ediyor. Amerikalı şirket, oyun stüdyolarının başkan yardımcılığına Amir Rahimi'yi getirdi.

Günümüzün en çok tercih edilen dijital yayın platformları arasında yer alan Netflix oyun dünyasına ilk adımını yakın bir zaman önce atmıştı. Kullanıcılarına Android ve iOS uygulamaları üzerinden ücretsiz mobil oyunlar sunmaya başlayan abonelik servisi, yakın gelecekte kendi geliştirdiği orijinal oyunları ile karşımıza çıkacak.

Bu kapsamda önemli bir adım atan Netflix, daha önce mobil oyun yayıncısı Scopely’de oyun bölümünü yöneten Amir Rahimi‘yi oyun stüdyolarının başkan yardımcılığına getirdi. Netflix oyun bölümünden sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu ile birlikte çalışacak olan Rahimi, dünya çapındaki Netflix üyelerine sunulacak tüm oyunları denetleyecek.

Rahimi, Yayınlanacak Netflix Oyunlarını Denetleyecek

netflix oyun

Verdu yaptığı açıklamada, “Amir’i Netflix Games için oyun stüdyosu ekibimizi ve içerik kitaplığımızı oluşturacağı Netflix’e davet etmekten memnuniyet duyuyorum. Oyun endüstrisindeki kapsamlı deneyimi, dünyanın dört bir yanındaki üyelerimizin eğlenmesi için oyun kataloğumuzu büyütmeye çalışırken kilit nokta olacak” ifadelerini kullandı.

Netflix’in yaratıcı kültürünün ve dünyanın en büyük eğlence platformu olma yolunda attığı adımların uzun zamandır hayranı olduğunu söyleyen Rahimi ise “Netflix oyunlarını büyük, küresel bir izleyici kitlesine sunabilecek bir ortam yaratmaya yardımcı olmak için şirkete katılmaktan heyecan duyuyorum” dedi.

Netflix kısa süre önce Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Teeter Up ve Card Blast dahil olmak üzere beş Android oyunu yayınladı. Ayrıca Oxenfree oyununun yapımcısı Night School Studios‘u da satın aldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.