Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix Ebeveyn Denetimi İçin PIN Özelliğini Getirdi

Netflix PIN desteğini kullanıma sundu.

Internet televizyonu Netflix, PIN özelliğini getirdi. İşte Netflix’e gelen PIN özelliği ve sundukları. 

netflix ebeveyn denetimi icin pin ozelligini getirdi 2

Artık Netflix gibi dijital platformları da denetleyebilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), platformlara yayın lisansı vermek için ebeveyn denetimi özelliği şart koşmuştu. Netflix, yönetmeliğe uyum için platforma ebeveyn denetimi özelliğini ekledi. Netflix’e eklenen PIN özelliği sadece Türkiye’de değil artık tüm dünyada kullanılabiliyor.

Netflix’e eklenen PIN özelliği ile birlikte kullanıcılar profillerine girişte PIN kodu ekleyebiliyor. Ebeveynler ayrıca aile üyesi profillerin neleri izleyebileceğine ve ne kadar süre ile izleyebileceğini de panel üzerinden ayarlayabiliyor. 

Netflix PIN özelliği şimdilik Netflix’in web sürümünde daha işlevsel olarak çalışıyor. PIN özelliğinin mobil cihazlarda kullanılması için kullanıcıların uygulamayı güncellemeleri gerekiyor. Yeni gelen özellikle birlikte kullanıcılara yaşlarına uygun olmayan içerikleri de engelleyebiliyorsunuz. Netflix’e ilerleyen günlerde kullanıcı deneyimini geliştirmek adına yeni özelliklerin eklenmesi bekleniyor. 

Netflix Türkiye Koronavirüs Nedeniyle İnternet Trafiğini Düşürdü

Netflix İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, trafiğin azaltılacak olmasının yayın kalitesinde gözle görülebilecek herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti. 

Florance açıklamasında “Netfix Türkiye trafiğindeki bu azalmaya rağmen Netflix kullanıcılarımız tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek” dedi. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.