From Software’den Hidetaka Miyazaki, Dark Souls, Bloodborne ve yakında çıkacak olan Sekiro. Shadows Die Twice gibi oyunların arkasındaki isim. Şimdi ise çok istenen, olası Demon’s Souls remaster sürümü hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

2009 yılında PS3 çıkan Demon’s Souls oyunu ile bütün dünya Hidetaka Miyazaki ismini tanımıştı. Daha sonrasında sıklıkla kullanacağı aksiyon-macera oyun şablonunu ilk olarak Demon’s Souls’da kullanmıştı. Şimdi ise yavaş yavaş oyunun onuncu yıldönümüne (5 Şubat’ta) yaklaşıyoruz ve pek çok kişiye göre 2019, Demon’s Souls Remastered sürümü için kusursuz bir yıl olacak.
Peki yapımcı bu görüşe katılıyor mu? Maalesef Hidetaka Miyazaki aynı görüşte değil ve bu fikre pek de sıcak bakmıyor. Miyazaki, Demon’s Souls oyununu geçmişte yaptığını, bundan utanç duymadığını fakat eski çalışmalarına pek fazla bakmadığını ifade etti.
Miyazaki, Demon’s Souls’un olası remaster sürümü hakkında şu sözleri kullandı.
‘Bir remaster oyunu hakkında düşünmek, midemde kelebeklerin uçuşmasına yol açıyor ve beni biraz gerginleştiriyor. Yani bu durum biraz karmaşık.’
Sonuç olarak şu sıralar Demon’s Souls ismini tekrar duymayı pek de beklemeyin. Görünüşe göre yapımcı tamamaen Sekiro: Shadows Die Twice’a odaklanmış durumda.

