Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Ukrayna Polisi Mining İçin Kullanılan Binlerce PS4 Yakaladı

Tam 3.800 adet konsol ele geçirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) kısa süre önce Vinnytsia şehrinde Vinnytsiaoblenergo enerji dağıtım şirketinin bitişiğinde bulunan bir kripto para mining çiftliğine baskın düzenleyerek bir madencilik operasyonunun parçası olarak kullanılan binlerce PS4 Pro’ya el koydu. SBU’ya göre, sanıklar yerel şebekeden özel elektrik sayaçlarıyla sakladıkları 256.648 $ değerinde enerjiyi çalmaktan sorumlu tutuldu.

Vinnytsiaoblenergo’nun birkaç bin PS4 Profesyonel’i çalıştırmaktan kaynaklanan tüm gürültü kirliliği için para cezasına çarptırılıp cezalandırılmayacağına dair henüz bir haber yok.

mining foto haberde

Yapılan açıklamada “Kripto para madenciliği için kullanılan ekipman, hiçbir zaman girişimimize ait olan tesislerde çalışmadı” diyerek, kendi tarafında herhangi bir yanlış yapmadıklarını iddia etti.

PS4 Pro’ların neden kullanıldığına gelince, bu cihaz düzgün bir şekilde kurulursa kripto para üretme konusunda üstün bir iş çıkardıkları biliniyor.

SBU, ele geçirdiği 3.800 oyun konsolundan kaçının PS4 Pro olduğundan bahsetmese de, kripto mining operasyonu elbette ucuz olamaz. Bir PS4 Pro hala ortalama 400$’a satılıyor ve depo personelinin şiddetli kulak çınlaması yaşamasını önlemek için gerekli kulak tıkaçlarının maliyeti hariç, 1,5 milyon dolarlık bir maliyet oluşturuyor.

Kripto para birimi operasyonları hala kazançlı girişimler ancak içerdiği devasa karbon ayak izi ve enerji talepleri nedeniyle gezegen ve çevre üzerinde yıkıcı bir etkisi oluyor.

Fungible Tokens’ın (NFT’ler) yükselişi, Nvidia’nın en son grafik kartlarının mining potansiyelini aşağıya çekmeyi hedefliyor nitekim grafik kartlarının amacı kâr elde etmekten öte oyun oynamak olarak adlandırılıyor.

Mining için sizin bilgisayarlarınızın da hedef haline gelmemesi için bu haberimize göz atabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.