Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Türkiye, Minecraft Eğitim Sürümü ile ‘Dünyanın En İyi Pazarı’ Ödülünü Kazandı

Microsoft Türkiye, özellikle uzaktan eğitimde oyun ve proje tabanlı STEM eğitiminin verimli bir şekilde uygulanmasını mümkün kılan “Minecraft: Eğitim Sürümü” ile Microsoft global tarafından düzenlenen FY21 Corp EDU Ödül Töreni’nde “Dünyanın En İyi Pazarı” Ödülü’nün sahibi oldu.

Uzaktan eğitimde oyun ve proje tabanlı STEM eğitiminin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan Minecraft Eğitim Sürümü, çok önemli bir ödüle layık görüldü. Geride bıraktığımız akademik takvim yılında 62 bin öğrenci ve öğretmen tarafından kullanılan yazılım, Microsoft global tarafından düzenlenen FY21 Corp EDU Ödül Töreni‘nde “Dünyanın En İyi Pazarı” ödülünün sahibi oldu.

Microsoft Türkiye tarafından geliştirilen Minecraft Eğitim Sürümü, öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın STEM ve kodlama müfredatını çevrimiçi sınıflarda işlemesine olanak verdi. Eğitim ve öğretim süreçlerinde aktif şekilde kullanılan hizmet, hem öğretmen hem de öğrenci gelişimine önemli oranda katkı sağladı.

Minecraft Eğitim Sürümü, 62 Bin Öğrenci ve Öğretmen Tarafından Kullanıldı

Minecraft Eğitim Sürümü Microsoft Türkiye

Ödülle ilgili görüşlerini paylaşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, Minecraft Eğitim Sürümü’nün eğitim ve öğretimde kullanımını yenilikçi uygulamalarla yaygınlaştırdıklarına dikkat çekti. “Microsoft’un Global Minecraft: Eğitim Sürümü ödülüne layık görülmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Özbilgin, şöyle konuştu:

“Geride bıraktığımız akademik takvim yılında Türkiye’de 62 bin öğrenci ve öğretmen Minecraft: Eğitim Sürümü’nü eğitim ve öğretim süreçlerinde aktif şekilde kullandı. Önümüzdeki akademik takvim yılında da Minecraft: Eğitim Sürümü ile daha çok öğrenciye ve öğretmene katkı sağlama hedefiyle bu alandaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Minecraft Eğitim Sürümü indir

Etkin kullanım için hem öğretmen eğitimine hem de Minecraft Eğitim Sürümü ile ders içeriği oluşturmaya yatırım yapan Microsoft Türkiye, her branştan 4 bini aşkın öğretmenin yüz yüze ve Microsoft Teams platformu üzerinden ücretsiz olarak verilen çevrimiçi eğitimlere katıldığını belirtti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.