Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft xCloud’tan iOS Müjdesi

Microsoft, Apple’ın yasaklarına takılmadan xCloud’u iOS’e getirmenin planlarını yapıyor.

Yazılım devi Microsoft’un bulut tabanlı oyun akış servisi olan xCLoud için iOS müjdesi geldi.

microsoft xcloudtan ios mujdesi 2

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde bazı ülkelerde kullanıma sunduğu xCloud servisinin iOS’e gelip gelmeyeceği tam yılan hikayesine döndü. Apple’ın ağır şartları ile herhangi bir bulut akış platformunun iOS cihazlarına gelmeyeceği düşünülüyordu. iOS 14 ile birlikte Apple bu şartları biraz daha esnetti. Microsoft’a yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Microsoft iOS platformu için doğrudan tarayıcı tabanlı xCloud deneyimi sunacak.

Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer, Microsoft’un tarayıcı tabanlı xCloud çalışması gerçekleştirdiğini açıkladı. iOS platformu için de geliştirilen bu servis ile birlikte Microsoft’un Game Pass servisi iOS ekosistemine gelecek.

Bilindiği üzere Apple, xCloud ve Stadia başta olmak üzere bulut tabanlı oyun akış servisleri için App Store üzerinde ağır şartlara uyum sağlamasını bekliyor. Geliştiriciler ise Apple’ın bu yaptırımlarına takılmadan servislerini iOS platformuna getirmek için çalışmalar yürütüyor.

Microsoft’un xCloud servisinin tarayıcı sürümü Amazon’un geçtiğimiz günlerde duyurusunu gerçekleştirdiği Luna isimli oyun akış servisini andırıyor. iOS kullanıcılarının xCloud servisine ne zaman erişim sağlayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

xCloud Android’e Geldi

Google’ın Stadia servisine rakip olacak olan Project xCloud servisi, sonunda Android platformu için çıktı. Adından da anlaşılabileceği üzere Xbox oyunlarını internet üzerinden Android telefon ve tabletlere getiren servisin Xbox kumandası dışında üçüncü partı oyun kumandalara da destek verdiğini söyleyebiliriz.

Microsoft’un xCloud servisini kullanmak için Xbox Game Pass Ultimate abonesi olmak ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantısına sahip olmak yeterli. xCloud servisinde şimdilik 100’ün üzerinde oyun bulunuyor ve servisin kısa süre içerisinde ülkemizde de kullanıma sunulması bekleniyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.