Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft’tan Xbox Game Pass Hesaplarında Önemli Değişiklik

Microsoft, uzun süredir kullanılmayan Xbox Live ve Xbox Game Pass hesaplarını iptal edecek. Şirket ayrıca bazı durumlarda abonelik ücretlerinin iadesini de yapacak. Detaylar haberimizde.

Microsoft, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun (CMA) aldığı karar sonucunda Xbox Game Pass hesaplarında önemli bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Buna göre Amerikalı şirket, uzun süredir kullanılmayan ‘inaktif’ abonelikleri iptal edecek ve hatta abonelere paralarını iade edecek.

2019 yılında başlayan CMA soruşturması, geçen hafta itibarıyla sona erdi. Xbox Live ve Xbox Game Pass abonelik servislerinin üyelikler konusunda daha şeffaf bilgiler sağlaması gerektiğini belirten düzenleyici kurum, Microsoft‘un aboneliklerini uzun süredir kullanmayan, ancak ödeme yapmaya devam eden mevcut müşterilerle iletişime geçmesi gerektiğine karar verdi.

Kullanılmayan Xbox Game Pass Hesapları Kapatılacak

xbox game pass hesapları

Şirket ayrıca gelecekteki fiyat artışları hakkında daha net bildirimler verecek ve daha yüksek ücret ödemek istemeyen kişilere otomatik yenilemeyi nasıl kapatacakları konusunda ayrıntılı bilgiler sağlayacak. Kısacası Microsoft, Xbox üyeliklerine tam manasıyla hakim olmalarına yardımcı olmak için kullanıcılara daha şeffaf olacak.

Xbox Game Pass hesaplarında yapılacak bu değişikliklerin yalnızca Birleşik Krallık‘ta geçerli olacağını belirtelim, ancak alınan kararlar diğer ülkelerdeki rekabet kurumları için emsal teşkil edebilir. Nitekim konuya ilişkin The Verge‘e açıklamalarda bulunan bir Microsoft sözcüsü, söz konusu yeniliklerin yakında küresel olarak da kullanıma sunulacağını belirtti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.