Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft ve Meta Metaverse Ortaklığını Duyurdu

Facebook’un ana şirketi olan Meta’nın Metaverse projesine Microsoft’ta dahil oldu.

Kısa bir süre önce Facebook ismi sadece sosyal medya platformu ismi olarak kalmış ve Facebook şirketleri Meta çatısı altında toplanmıştı.

Meta’nın kullanıcılara sunduğu en önemli şey ise metaverse oldu. Metaverse’ün yayınlaşması için çalışmalar yürütülürken, Microsoft ve Meta Metaverse ortaklığını açıkladı.

Microsoft ve Meta

Microsoft ve Meta Ortaklığında Workplace ve Teams Entegrasyonu Sağlandı

Facebook 2016 yılında hatırlandığı üzere kendi iş platformu olan Workplace’i hizmete sunmuştu. Şirketlerin, şirket içi sosyal medya olarak kullanabileceği bu servisle birlikte gruplar oluşturulabilir ve canlı yayınlar yapılabiliyordu.

microsoft ve meta metaverse ortakligini duyurdu 2

Microsoft’un Teams uygulaması ise koronavirüs pandemi döneminde adını duyurmaya başlamıştı. Workplace benzeri bir kullanım sunan Microsoft Teams uygulaması da şirketler tarafından tercih ediliyordu. Microsoft ve Meta tarafındna kurulan ortaklıkla birlikte Microsoft’un video konferans uygulaması olan Teams’in Meta’nın Workplace’e entegre edildiği açıklandı. Bu açıklama ile birlikte iki uygulamanın temelde birleştiğini söyleyebiliriz.

Ortaklığın ilk adımı olan bu birleşme sonrasında kullanıcılar toplantı esnasında iki platformu da kullanabilecek. Hatırlanacağı üzere Microsoft ve Meta daha öncesinde Microsoft 365, OneDrive ve SharePoint servislerini Workplace’e entegre hale getirmişti. Meta’nın metaverse planları sonrasında Microsoft’un da bu projede yer almak istemesiyle birlikte iki şirketin ilerleyen günlerde yeni projelerini duyurması bekleniyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.