Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Surface Pro 8 Tanıtıldı!

Microsoft'un yeni amiral bilgisayarı Surface Pro 8 dikkat çekici özellikleri ve güçlü donanımı ile tanıtıldı

Hakkında bir süredir konuşulan Surface Pro 8 bugün yapılan lansman ile resmen tanıtıldı. Önceki nesillere göre tasarımsal olarak gözle görülür değişiklikler olan cihaz aynı zamanda performans konusunda da çok iddialı görünüyor.

11. Nesil Intel İşlemci, Windows 11 ve Daha Fazlası Surface Pro 8’de Mevcut

Windows 11 ile birlikte dokunmatik cihazlardaki etkinliğini arttırmayı amaçlayan Microsoft, Surface Pro 8 cihazını da Windows 11 ile birlikte piyasaya sürüyor. Hem tablet, hem de notebook olarak kullanılabilen yeni Surface Pro 11. nesil Intel Evo işlemciyi bünyesinde barındırıyor. Bu işlemci ile 16 saate kadar kullanımın mümkün olduğu söyleniyor. Önceki Surface cihazlarından daha büyük tamamen dokunmatik 13 inçlik PixelSense ekrana ve 120Hz yenileme hızına sahip cihaz, kamerasını ekranın üstünde ortalanmış şekilde tutuyor. Bu kamera ile Windows 10’dan beri hayatımızda olan Windows Hello özelliğini de kullanabiliyorsunuz.

Surface Pro 8

Cihazda 1 TB’a kadar çıkarılabilir bir SSD depolama birimi mevcut. Usb Type-C girişi olacak cihazda ayrıca Thundebolt 4 desteği de bulunuyor.

Yalnızca i3 modelinde UHD tümleşik grafik birimi kullanılacak. i5 ve i7 modellerinde ise karşımıza Intel’in adından çok söz ettirdiği Iris Xe tümleşik grafik birimi karşımıza çıkıyor. Ayrıca 8, 16 ve 32 GB kapasiteli DDR4x RAM seçenekleri mevcut olacak. Kamera kısmında ise arkada 4k video destekli 10 Megapiksel, önde ise 5 Megapiksellik bir kamera mevcut.

En düşük donanımlı versiyonu 1099 Dolar (9.489,87 Türk lirası) olacak cihaz 5 Ekim’de satışa sunulacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.