Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Obsidian Entertainment Ve InXile Entertainment’i Satın Aldı!

Microsoft iki ünlü oyun geliştirici firmayı bünyesine kattı.

Günümüzün en popüler oyun dağıtımcısı olarak adından söz ettiren Microsoft, oyun dünyasının yakından tanıdığı iki büyük firmayı bünyesine kattığını duyurdu.

Microsoft Obsidian Entertainment Ve InXile Entertainment’i Satın Aldı 2

Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity ve Star Wars gibi oyunlarında geliştiricisi olarak uzun yıllar adından söz ettiren Obsidian Entertainment artık Microsoft bünyesinde oyun geliştirecek. 2003 yılında ABD’nin Kaliforniya kentin de eski Black Isle çalışanları tarafından kurulan firma yıllardır bağımsız bir Amerikan video oyun geliştiricisiydi. Microsoft tarafından yapılan bir duyuru ile kamuoyuna bilgi veren ünlü yayıncı, Obsidian Entertainment ve InXile Entertainment’i satın aldığını belirtti.

Hatırlayacağınız üzere InXile Entertainment, Wasteland 2 ve The Bard’s Tale gibi serilerin geliştiricisi olarak adını duyurmuştu. 2002’de ABD’nin Kaliforniya kendin de kurulan özel şirket, rol yapma oyunları konusundaki uzmanlığı ile popüler olmuştu. Brian Fargo tarafından kurulan şirket bundan böyle Microsoft için oyun geliştirecek.

Birbirinden önemli oyunlar geliştiren ve oyuncuların gönlünde taht kuran bu iki ünlü oyun geliştirici firma bugün X018 etkinliğinde yapılan duyuru ile Microsoft saflarına katıldı.

Microsoft iki oyun geliştirme firmasını nasıl bir fiyat etiketi ile satın aldı şuan için bilinmiyor.

inXile joining the Microsoft family

A Special Announcement from Obsidian Entertainment

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.