Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Flight Simulator Depolama Alanı Yarı Yarıya Azaldı!

Microsoft Flight Simulator, yapılan son güncelleme ile birlikte oyunun boyutunu 170GB'tan 83GB'a kadar düşürmeyi başardı.

Microsoft Flight Simulator boyutu gerçekten çok büyük olan oyunlardan bir tanesi. Oyunun ihtiyaç duyduğu alan tam 170 GB boyutundaydı. Büyük oyunlar, bu heyecan verici dijital çağda hayatın bir gerçeği ancak yine de bu, özellikte ülkemiz konu olduğunda, yavaş bir internet bağlantısına sahip olan herkes için bir facia.

Neyse ki en son Microsoft Flight Simulator güncellemesi, ilk indirmenin boyutunu 170GB’tan 83GB’a yarıdan fazla şekilde azalttı. Microsoft, sadece “Oyunun ilk tam indirilmesi için bazı optimizasyonlar yaptık” diyerek bu boyut düşürme büyüsünü nasıl başardığını tam olarak açıklamadı.

Microsoft Flight Simulator

Kendimi kontrol ettim ve gerçekten oyunun boyutu küçüldü. İlk Steam indirmesi 700 MB’ın biraz üzerinde, bu yüklendiğinde ve başlatıcı çalıştırıldığında, 81 GB’lık bir veri daha indirerek kurulumu tamamlayacak. Bu hala indirme için çok fazla ancak sonuçları göz önüne alındığında bu cidden büyük bir gelişme.

Diğer bir büyük değişiklik, hava durumu verilerinin bant genişliği kullanımında daha iyi oyun performansına yol açabilecek bir azalma oldu. Geçen yıl belirttiğimiz gibi, Microsoft Flight Simulator “gerçek” hava, hava trafiği ve uydu bilgilerini etkinleştirmek için çeşitli akışlı veriler kullanıyor ve bu da oyunda FPS düşmelerine sebep olabiliyordu. Yama notları azaltma miktarını belirtmedi ancak her küçük optimizasyon oyun için gerçekten gerekli.

Güncelleme oyuna, navigasyon, hava durumu ve uçaklarda bir dizi değişiklik getirdi. Ayrıca elbette oyunda ve editörde bir dizi hata düzeltmesi yaptı. Ayrıca VR kullanıcılarının VR modundan çıkarken çökmeler yaşayabileceğine dair bir uyarı da eklendi. Geliştiriciler bunun neden olduğundan tam olarak emin değil.

Güncellemenin tüm yama notlarını okumak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.