Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Edge Tarayıcısından Müthiş Başarı

Microsoft Edge en popüler tarayıcılar listesinde ikinci sıraya oturdu.

Microsoft’un Chromium tabanlı yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge, Mozilla Firefox’u geride bırakarak en popüler ikinci tarayıcı olmayı başardı. 

microsoft edge tarayicisindan muthis basari 2

Netmarketshare tarafından yapılan araştırmaya sonuçlarına göre internet tarayıcılarının Mart 2020 istatistikleri paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre Microsoft’un yeni Chromium tabanlı internet tarayıcısı, Microsoft Edge ikinci sıraya yükselmiş durumda. 

Netmarketshare raporunda, Microsoft Edge’in popülerliğini arttırmaya devam ettiğini ve artık Windows kullanıcıların diğer tarayıcıları indirmek için kullandığı internet tarayıcısı olmadığı görülüyor. 

Microsoft Edge’in ikinci sıraya yükselmesiyle birlikte Mozilla’nın popüler internet tarayıcısı olan Mozilla Firefox’un listede üçüncü sıraya gerilediği görülüyor. İnternet tarayıcıları pazarında Google’ın çok sevilen internet tarayıcısı Google Chrome’un açık ara liderliği bulunuyor. Google’ın internet tarayıcısı olan Google Chrome’un Mart ayı sonu itibariyle kullanım oranı yüzde 68.50 seviyesinde bulunuyor. Ikinci sırada yer alan Microsoft Edge’in pazar payı ise yüzde 7.59 seviyesindeyken Mozilla Firefox’un pazar payı ise yüzde 7.19 seviyelerinde. 

Mozilla’nın pazar payını düşürmesinin altında internet tarayıcısının son dönemde gündeme gelen güvenlik açıkları ve bazı hassas bilgiler arayüzünde sakladığı için gerçekleştiği de gelen bilgiler arasında. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.