Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, Android İçin Skype’ı Optimize Etti

Skype uygulaması için yeni güncelleme yolda.

Akıllı telefonlarında halen daha Android‘in eski sürümleri yüklü bulunan kullanıcılar, yakında Microsoft‘un geliştirdiği mesajlaşma uygulaması Skype için yeni bir güncelleme daha alacaklar.

Microsoft Android İçin Skypeı Optimize Etti 1

Skype’ın resmî blog sayfasında yayınlanan duyuru metninde Skype’a verilecek olan yeni güncellemenin Android 4.0.3 ila 5.1 arasındaki sürümleri için geliştirildiği belirtildi. Eski telefonlarda kullanılan klasik uygulamayı yenilemesi beklenen güncelleme ile Skype daha stabil çalışmaya başlayacak.

Uygulamanın yeni hali Skype Lite’yi andırıyor

Skype ekibinin açıklamasında şu satırlara yer verildi:

Güncelleme ile Skype uygulaması telefon hafızasında daha az yer kaplayacak ve daha az RAM tüketimi yapacak. Bunun yanı sıra daha iyi sesli ve görüntülü konuşma kalitesi de uygulama ile düşük özelliklere sahip Android cihaz kullanıcılarının deneyimine sunulacak. Keza şebeke sinyalinin zayıf olduğu yerlerde yapılan görüşmelerin performansında da iyileştirmeler söz konusu.

Tüm bu açıklamalar, güncellenen Skype uygulamasının geçtiğimiz yıl Hindistan pazarında kullanıma sunulan Skype Lite versiyonunu akıllara getirdi. An itibariyle tüm ülkelerden indirilebilen Skype Lite, isminden de anlaşılacağı üzere Skype’ın hafifleştirilmiş ve çok daha hızlı bir sürümü.

Snapchat’tan esinlenen uygulamalar arasına katıldı

Geçtiğimiz yıl baştan aşağıya yenilenen Skype uygulamasının tasarımında ve altyapısında köklü değişikliklere gidildi. Bu yüzden olsa gerek Snapchat‘ten birebir kopyalanan hikayeler özelliğine kavuşan Skype’ın v8 numaralı yeni sürümü, Android 6.0 Marshmallow veya daha üstü bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.