Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft Adobe Flash İçin Uyardı

Microsoft 2020 sonu itibariyle tüm tarayıcılarından Flash’ı kaldıracak.

Bir dönemin internetine damgasını Adobe Flash son dönemde gözden bir hayli düşmüştü. Kısa süre içerisinde Adobe’un fişini çekeceği Flash için Microsoft cephesinden bir uyarı geldi.

microsoft adobe flash icin uyardi 2

Geçtiğimiz aylarda Microsoft, uzun süredir beklenen şekilde Adobe Flash desteğini 2020 yılının sonunda sonlandıracağını açıklamıştı. Microsoft bu yasaklamaya dört ay kala müşterileri ve kullanıcıları için bir hatırlatma daha yayınladı.

Microsoft geçtiğimiz yıl da benzer bir karar almış sonrasında ise bu kararını değiştirmişti. Microsoft bu sefer ise oldukça kararlı. Microsoft bu kararlılığını ise yayınladığı son Windows 10 güncellemesi ile gösteriyor. Diğer tarayıcılar ise Adobe’un Flash’ın fişini çektiğini açıklamasının ardından desteğini çekmeye başlamıştı.

Hali hazırda kullanıcıların kullanabileceği üç farklı tarayıcısı bulunan Microsoft’un bu tarayıcıları Internet Explorer 11, Edge Legacy ve Edge Chromium olarak yer alıyor. 2020 yılından sonra Flash eklentisini kullanmak isteyen Microsoft kullanıcıları bunun için ayrı eklenti kuracaklar. Bu eklentiler Microsoft tarafından desteklenmeyecek ve üçüncü parti yazılımlar olacak.

2021 yılı itibariyle Windows platformunda olan tüm Microsoft tarayıcılarında “Adobe Flash Player’i kaldırmak için güncelle” seçeneği bulunacak. Daha sonrasında ise bu seçenek kullanıcılara tavsiye edilen olarak sunulacak.

Microsoft bu özelliği önceden denemek isteyen kullanıcılar için sonbahar dönemi güncellemelerine eklemiş durumda. Gelecek yazdan itibaren Flash için tüm API’ler grup kuralları ve arayüzler Microsoft’un tüm tarayıcılarından kaldırılacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.