Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Kompanio 1200: MediaTek’ten Chromebook İşlemcisi

MediaTek Yönetici Zirvesi'de yeni Chromebook işlemcisi Kompanio 1200 isimli işlemciyi görme şansı yakaladık.

MediaTek Kompanio 1200 ile Chromebook piyasasında rekabeti arttıracak. MediaTek Yönetici Zirvesi’nin ikinci gününde şirket, PC ve Chromebook çalışmaları hakkında kısa bir oturum düzenledi. Gerçek ürün lansmanı olmayan birkaç oturumdan biriydi ancak firmanın ne yaptığına dair bazı bilgiler edindik.

Kompanio 1200 ilk olarak bir yıl önce MT8195 olarak duyurulmuştu ve ayrıca duyurulan MT8192 (şimdi Kompanio 820 olarak anılıyor) ikinci çeyrekte geliyorken, MT8195’in yalnızca daha sonraki bir tarihte geleceği söylendi. Birçok kişi bu tarihin 2021’de olmasını beklerken, maalesef durum böyle olmayacak. Artık bu işlemciyi 2022’de bekliyoruz.

Kompanio 1200

MediaTek Kompanio 1200 Özellikleri

Bu yeni işlemci, daha önce bir ARM satıcısında görmediğimiz, üst düzey Chromebook cihazları hedefleyen Cortex-A78 kullanan 6 nm’lik bir süreç üzerine inşa edilmiş bir yonga seti olacak. ARM destekli Chromebook’ların çoğunun, Intel’in hala premium katmana hakim olduğu düşük maliyetli cihazlar olduğunu hatırlatalım.

MediaTek bunun üdy seviyeyi hedeflediğini söylediğinde, 400 doların üzerinde olan Chromebook’lardan bahsediyordu. Plan, Kompanio 1200‘ün bir Intel Core i3 ile rekabet etmesi ancak yine de yeni form faktörlerinde daha iyi pil ömrü gibi Intel’in sağlayamayacağı yeni değer önerileri sunacak.

MediaTek ayrıca amiral gemisi alanını devralacak gelecekteki bir işlemciyi de tanıttı, bu nedenle Core i3 ile rekabet etmek yerine Core i7 ile daha fazla rekabet edecek. Şirketin isimlendirme şemasına göre buna Kompanio 2000 denilecek, ancak firmanın oraya varmadan önce yapması gereken daha çok işi var.

Bu arada, Kompanio 1200’ün 2022’den itibaren yeni üst düzey Chromebook’larda lansmanını göreceğiz. Bunun, ocak ayında gerçekleşecek olan CES kadar erken bir tarihte gerçekleşmesi mümkün.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.