Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Marvel’s Spider-Man İncelemesi

Yeni Spider-Man oyunu baştan sona unutulmaz bir deneyim sunuyor.

PlayStation 4 platformunda Örümcek Adam serisi ilk defa üst düzey bir geliştirici tarafından hazırlandı. Treyarch’ın Sam Raimi filmlerini uyarlama çalışmaları başarısız olurken, bu sefer Marvel’s Spider-Man’ın başında Spyro ile Ratchet & Clank gibi yapımları hazırlayan Insomniac Games bulunuyor. Sadece bu bile Marvel’s Spider-Man’i heyecan verici bir yapım yapmaya yetiyor.

marvels spider man incelemesi 1

Marvel’s Spider-Man’i hazırlarken Insomniac Games’e kendi evrenlerini yaratma serbestliği tanındı ve bunun da çok doğru bir karar olduğunu oyun kanıtlıyor. Doğrudan Marvel’in sinematik evrenine ya da önceki yapımlara bağlı olmasa da, Marvel’s Spider-Man’de pek çok tanıdık isim ve özellik bulunuyor.

Peter Parker ve Mary Jane gibi karakterler son derece canlı bir şekilde sunulurken, bu tanıdık karakterlerin gelişimi de açıkçası harika ilerliyor. Bu tanıdık karakterler kendi hatlarıyla, nüanslarıyla tanıtılırken, olabildiğince iyi bir çalışma çıkarılmış. Sevimli bir karakterin bile dramatik şekilde düşmanınız haline gelmesi hem rahatsız edici, hem de çok usta bir yazım ve karakter gelişimi metodu.

marvels spider man incelemesi 2

Oyunun başladığı ilk andan itibaren ilk dikkat çeken şey sunumu ve bu oyun boyunca devam ediyor. Spider-Man’in görselleri PS4’ün donanım sınırlarını zorlarken, New York şehri sadece izlemek için bile harika duruyor. Şehrin hayranlık uyandıran çeşitli konumları bir yana, aynı zamanda Marvel hayranlarına tanıdık gelecek pek çok yer var. Benzer şekilde karakter modellemeleri de Sony’nin kendi oyunları kadar kaliteli ve kostüm seçimlerinin birçoğu dikkat çekici ve eğlenceli bir estetiğe sahip. Örümcek Adam’ın kostümleri doğrudan çizgi romanların kendisinden alınmış gibi duruyor.

Elbette atmosfer bir yana, bir oyunda olması gereken temel şey oynanabilirliktir. Neyse ki Spider-Man’in en iyi olduğu noktalardan birisi de bu. Her öğe gerçekten Örümcek Adam olduğunuzu hissetirmek için tasarlanmış ve New York sokaklarında gezmek, daha doğrusu üzerinden geçmek apayrı bir zevk ve sinematik deneyim sunuyor. Her ne kadar oyunda hızlı seyahat etme imkanı olsa da, hedefe ulaşmak için ağınızı kullanarak kendiniz gittiğinizde daha çok keyif veriyor.

Oyunun dövüş sistemi de akıcılığı da devam ettirirken, her türlü akrobasi hareketine giriyorsunuz. Oyunun seviye sistemi kazanılan beceri puanlarıyla ilerliyor ve çeşitli yükseltmeler yapabiliyor, hareketlerinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu geliştirmelerle Spider-Man’in cephaneliği de genişliyor ve oyunda size katkıda bulunacak yeni aletler geliyor. Her ne kadar düşmanlarla savaşırken genellikle aynı taktikleri kullanmak daha iyi sonuç verse de, zaman zaman değişik tarzlar denemek keyif veriyor.

marvels spider man incelemesi 3

Sonuç olarak Marvel’s Spider-Man baştan sona heyecan uyandıran bir PS4 oyunu olarak dikkat çekiyor. Sadece bu yıl çıkan en iyi oyunlardan birisi değil, aynı zamanda bu neslin en dikkat çekici oyunlardan birisi de diyebiliriz. Insomniac Games en iyi işlerinden biri çıkarmış ve potansiyel devam oyunlarının da önünü açmış.

Artıları:

  • Harika New York atmosferi ve grafikler
  • Çok başarılı işlenen karakterler
  • Eğlenceli ve akıcı oyun mekanikleri

Eksileri:

  • Müziklerin akılda kalıcı olmaması

Marvel’s Spider-Man – Gameplay Launch Trailer | PS4

İnceleme Özeti

Marvel’s Spider-Man İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!