Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Magic: ManaStrike İnceleme

Netmarble'ın yeni yayınlamış olduğu Magic: ManaStrike Oyununu inceledik.

Magic: ManaStrike, Netmarble tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmış bir izometrik açılı, gerçek zamanlı kart oyunudur. Geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya çıkan oyun genel hatlarıyla PC’de bulunan Minions Master oyununa oldukça benziyor hatta hemen hemen aynı diyebiliriz.

Magic ManaStrike İnceleme

Oyunu ilk açtığımızda karşımıza karşılama ekranı çıkıyor, ardından ise online serverlara bağlantıktan sonra eğer oyununuz güncel değilse telefonunuza göre bir güncelleme dosyası indirecektir. Güncelleme dosyalarını indirirken oyunun size giriş ekranından sonraki göstereceği kısa fragmanını izleyebilirsiniz. iPhone kullanıcıları için ortalama 350 MB‘lık bir güncelleme dosyası indiriyor.

Magic ManaStrike İnceleme 1

İlk giriş sahnesini geçtikten sonra oyunun öğretici bölümü önümüze geliyor. Üst resimde büyük elleri gözüken timsah oyunumuzun baş karakteri. Kendisi hikaye gereği bizi bir arenaya alıyor ve bir nevi gladyatör dövüşü yaptırıyor. İki oyuncu görmüş olduğunuz arena’da karşı karşıya geliyor ama kendileri değil müritleri savaşıyor. Kırmızı tarafta başlıyorsunuz ve mavi taraftaki düşmanları yenmeye çalışıyorsunuz. Solda ki elinde asa olan karakter bizim şampiyonumuz, onu korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz çünkü eğer o ölürse oyunu kaybetmiş oluyoruz.

Şampiyonları koruyan oyunun kendiliğinden koymuş olduğu 2 gardiyan var. Bu gardiyanlar öldüğünde tekrar geri doğamıyorlar. O yüzden onlarında olabildiğince ayakta kalmasını sağlamamız gerekiyor aksi takdirde oldukça savunmasız bir duruma düşmüş oluyoruz.

Haritanın ortasındaki köprü gibi olan yer ise haritayı iki kulvara bölüyor. Alt ve üst kulvar olarak iki farklı kısımdan oluşurken ister iki kulvardan birden ister tek bir kulvardan yaratıklarınızı gönderebilirsiniz bu tamamen oyun içerisinde oynadıkça kendinizin geliştireceği stratejiye bağlı olacak.

Magic ManaStrike İnceleme 3

Oyunun eğitim bölümünü geçtikten sonra oyun bizden profilimizin ismini koymamız için karşımıza bir ekran çıkıyor, adımızı yazıp devam ediyoruz.

Oyunun ana ekranı üstte ki resimde gördüğünüz gibi. Oyunun ana karakteri bizimle bir süre daha konuşmaya devam ediyor daha sonra bize bir kaç oyunla ilgili ipucu verdikten sonra arenada ki yerine geçiyor. Sol üst tarafta adınızın yazdığı yer profilize ulaşabileceğiniz kısım. Altında ki mor yıldız olan yer ise sizin ilerleme seviyenizi ve aynı zamanda rank’ınızı gösterir. Bir oyunu kazandığınızda size 25 yıldız verir ve her 25 yıldız’da bir size oyun içi ödüller verir.

Magic ManaStrike İnceleme 4

Oyun’da class olarak Planeswalkers denilen şampiyonlar mevcut. Her birinin farklı özellikleri ve kendilerine özel class kartları mevcut. Oyuna ilk olarak Chandra Nalaar ile yani üst resimdeki alev’li şampiyon ile başlıyoruz ve belirli gereklilikleri yerine getirdiğinizde diğer class’lara geçiş yapabiliyorsunuz.

Magic ManaStrike İnceleme 5

Ana menünün en alt sol köşesinde, mail, lider tablosu, koleksiyonlara, oyunun etkinlik takvimine, oyun ayarlarına, oyunun yayınlarının yapıldığı magic tv’ye, eğer oyunla ilgili bir tekrar aldıysanız izleyebileyeceğiniz replay bölümü, arkadaş listenizin olduğu friends kısmı, emojiler ve oyunla ilgili en son çıkan haberleri takip edebileceğiniz bölüm olan news var.

Magic ManaStrike İnceleme 6

Üst resimde görmüş olduğunuz görüntü oyun bitiminde kazandığınız kartları ve altını gösteriyor. Her oyun sonunda kartlarınız xp kazanıyor, bu kazanılan xp’ler ile aynı diğer oyunlarda olan seviye sistemi gibi belirli bir ücret karşılığında kartınızı upgrade yapabiliyorsunuz. Upgrade yapılan kartlar daha güçlü oluyorlar bu da sizin strateji yapmanıza olanak sağlıyor.

Magic ManaStrike İnceleme 7

Yukarıda bahsetmiş olduğum yıldız sistemi görselde ki gibidir. Kazanmış olduğunuz her maçta ekstra olarak verilen mor yıldızlar ile 25 yıldızda bir altın veya kart kazanma şansınız var. Kartlar genel olarak en düşükten başlayıp güçlü kartlara yükselerek gidiyor. En düşük kartlar Common kartlar, bir üstü uncommon card, rare card olarak gidiyor. Ayrıca sol altta gördüğünüz season reward kısmı her 10 maç kazandığınızda size bir sürü ödül veren haftalık olarak alabileceğiniz bir ödül kutusu.

Oyunda ayrıca artık bir çok oyunda olan Sezon pass kartı var. Magic Pass olarak geçen bu sistem ile yeni bir Planeswalker, ekstra olarak bir Planeswalker kostümü, ekstra oyun kazanma bonusu ve takım olarak oynadığınız oyunlarda spark eklentisi veriyor. Mağazadan 790 elmas karşılığında alabilirsiniz.

Magic ManaStrike İnceleme 9

Magic Pass’in satın alınmamış hali olarak bitirdiğiniz görevlerle de ödüller kazanabiliyorsunuz bunlar, command reward olarak geçiyor ve oyunun size verdiği görevleri bitirdiğinizde sahip olabiliyorsunuz. Üst resimde gördüğünüz gibi magic reward’ların size sağlamış olduğu ödüller daha fazla.

Magic ManaStrike İnceleme 10

Genel olarak oyunun arayüzünü, neler kazanabileceğinizi anlattım. Şimdi gelelim oyunun nasıl oynandığına.

3 Dakikalık bir oyun süremiz mevcut, 3 dakika içerisinde eğer ana karakterlerden herhangi biri ölmez ise canı en az olan oyunu kaybediyor. Ekranın alt kısmında gösterilen kartların bölümünün sol kısmında hemen Planeswalker karakterimizi görebiliyoruz. Planeswalkerımızın özel yeteneği sahaya sürüldüğünde koyulduğu yolun üzerinde bir ateş topu atması ve bir düzlük üzerindeki bütün düşmanlara vuruyor.

Ayrıca her kartımızın bir kullanım bedeli mevcut. Kartların alt kısmında gözüken 8 yazan yer bir nevi mana bar’ı diyebiliriz. Ne kadar manamız olduğunu tam olarak burdan kontrol etmemiz gerekiyor ki ona göre bir strateji belirleyip hangi kartları kullanmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Ana karakterlerin 6500, gardiyanlarının ise 4500 canları mevcut. Amacımız önce gardiyanlardan birini ya da her ikisini birden öldürdükten sonra ana karakteri öldürmek olmalı. Eğer mana harcamanızı doğru yapamaz ve yanlış birimleri oynarsanız oyunu kazanmanız oldukça zorlaşır.

Magic ManaStrike İnceleme 11

Son olarak daha önce bahsettiğim kart yükseltme bölümünü göstermek istiyorum. Toplam’da oyuna 7 kart ile başlıyoruz, kartların altındaki mavi renkli olan kısım ise o kartın mevcut almış olduğu XP bölümü. Mavi bar dolduğu zaman kartınızı 300 altın karşılığında upgrade yapabiliyorsunuz. Kendinize bir deste ayarladıktan sonra elinizden geldiğince bu kartlar ile oynayıp upgrade etmeye özen gösterin ki oyunda daha iyi mesafe kat edebilesiniz.

Oyunun Google Play Store sayfasına buradan, App Store sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Magic: ManaStrike  Full Trailer

İnceleme Özeti

Magic: ManaStrike İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!