Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Last Day On Earth Başlangıç Rehberi

Last Day on Earth isimli hayatta kalma mobil oyununda işinize yarayacak bir çok yararlı bilgi öğreneceksiniz.

Şöyle güzel bir mobil hayatta kalma oyununa ne dersiniz? Bence çoğunuz evet dersiniz. Last Day on Earth isimli mobil oyunumuz tam da bu tarzda kaliteli bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyun ilk önce Android telefonlar için çıkmıştı. Kısa bir süre sonra da iOS için geldi. Çok oyunculu çevrim içi rol yapma ve hayatta kalma oyunu olarak geçen bu oyunu hemen telefonlarınıza indirebilirsiniz. Peki bu oyunda işimize yarayacak bilgiler mevcut mu? Tabi ki mevcut.

Last Day on Earth başlangıç rehberi isimli bu konumuzda oyunda işinize yarayacak ve sizi hayatta tutacak bir çok bilgi öğreneceksiniz. Başlangıç rehberi diye sakın bu bilgilerin ilk zamanlar işe yarayıp sonra işe yaramayacağını düşünmeyin. Burada yazacak her bilgi ve taktik her zaman işinize yarayacak. Hazırsanız konumuza geçelim.

last day on earth baslangic rehberi 2

Last Day on Earth Başlangıç Rehberi

Her hayatta kalma oyununda olduğu gibi bu oyunda da malzemeler toplayacak ve kendinize bir ev inşa edeceksiniz. Öyleyse ilk önce yapmamız gereken şey, kendimizi savunmak için kullanabileceğimiz malzemeler bulmak olacak. Çünkü zombiler her an size saldırabilir ve sizi zorda bırakabilir. Doğduğunuz yerde hurda şeklinde arabalar ya da enkazlar varsa hemen oralara giderek kendinize silah bulmaya çalışın. Bu silah ile etrafta bulunan zombileri yok edin ve kendinizi güvene alın.

Sonra kendinize bir ev inşa etmek için yerde dal parçaları ya da odunlar toplayın. Yanlış hatırlamıyorsam doğduğunuz yere yakın bir yerde yıkık bir ev olacaktı. O evi direkt olarak tamir ederek kısa bir süre de kendi evinizi yapabilirsiniz. Sonra ağaçları kesmek için balta yapmanız gerekiyor. Bunun içinde taş toplayın ve odun ile birlikte bir balta yapın. Yani mantık bu şekilde işliyor. Bir şeyler yapmak için bir kaç şey gerekiyor ve onları birlikte kullanarak yapabiliyorsunuz.

Yetenekler

Her düşman öldürme sonucunda tecrübe puanı kazanacaksınız. Bu puanlarda sizlere seviye atlatacak. Peki seviye atladıkça ne olacak? Yeni yeteneklere kavuşacağız. Seçebileceğiniz 3 ayrı yetenek olacak. Bunlardan sadece birini seçerek yolumuza devam edeceğiz. Yetenekler aktif  ve pasif yetenekler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Burada şunu şunu seçin demiyorum çünkü hepsi güzel ve hepsinin işe yarar bir özelliği bulunuyor. Zaten birini seçtiniz diyelim. Bir daha ki seviye de başka yetenekler çıkacak ve böyle seçe seçe devam edeceksiniz. Siz yine de kendi oyun tarzınıza yakın olanları seçmeye çalışın.

Kraft İşlemi

Oyunun kraft sistemi oldukça güzel. Yaklaşık olarak 132 adet eşya yapabiliyorsunuz. Tabi ki bazılarını yapmak kolay iken bazılarını yapmak zaman alabiliyor. Oyunun ilk zamanlarında yapmanız daha doğrusu odaklanmanız gereken şeyler ihtiyacınız olan şeyler olmalıdır. Seviye atladıkça bir çok eşyanın kilidi açılacak ve onları yapabilir duruma geleceksiniz. Öncelik olarak bir balta ve kazma yapmak her zaman iyi olacaktır. Bunları kullanarak temel kaynakları kolay bir şekilde edebilirsiniz. Çünkü temel kaynaklar olmadan hiç bir şey yapamazsınız.

Sığınak

Sığınak dediğimiz şey ev. Evinizi sizi koruyacak bir yapı olarak geçmektedir. Çünkü bazı zamanlar zombi sürüleri baskın yapabiliyor. Duvarların seviyeleri düşükse kolayca ezip geçebiliyorlar. Bu yüzden ev yaparken duvarlara öncelik vermelisiniz. Seviye 3 duvarlar yeteri korumaya sağlayacaktır. İlk işiniz bütün kaynakları seviye 3 duvar yapmak için harcamak olmalıdır. Şimdi ev içine kesinlikle kurmanız gereken eşyalar ve malzemeler ise şu şekilde.

  • CB Radyosu : Bu radyo ile satıcılar ile iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede erişimi kodu da elde etmiş olacaksınız.
  • Yağmur toplayıcı : Bu sayede boş şişeleri doldurabilirsiniz. Susuz kalmamak çok önemli.
  • Duş : Duş alarak kokunuzu temizlemiş olursunuz. Bu sayede zombiler ve vahşi hayvanlar sizi fark etmez.
  • Bahçe Yatağı : Bununla ev içinde çeşitli sebzeler filan yetiştirebilirsiniz. Bu sayede hiç aç kalmazsınız.
  • Köpek Evi : Yavru köpek büyütebileceğiniz ve sizin yoldaşınız olmasını sağlayacaktır.
  • Kasalar : Küçük kasalar kullanarak önemli malzemeleri bunların içine koyabilirsiniz. Bu sandıkları kesinlikle ihmal etmeyin.

Enerji

Oyunda bir de enerji sistemi bulunuyor. Bu enerji seviyeyi global harita da en sol üst köşede görebilirsiniz. Peki oyunda ki bu enerji neye yarıyor? Sizin bir yerden bir yere gitmenizi sağlıyor. Yani harita içinde bir bölgeden bir bölgeye desem daha doğru olur. Bu yüzden buna dikkat edin. Enerji bittiğinde ise tam dolması için belli bir süre beklemek gerekiyor. Bu süreyi tam hatırlamıyorum ama çoktu sanırım. Ayrıca reklam izleyerek biraz enerji kazanabiliyorsunuz.

Etkinlikler

Global harita dediğimiz, her şeyi görebildiğiniz harita da bazı zamanlar süre sınırlı etkinlikler ile karşılaşacaksınız. Bunlar günde bir kaç kez olabiliyor. Bazıları kolay olurken bazıları da zor oluyor. Bu yüzden bunlara katılmayı deneyin. Sonunda sizlere güzel eşyalar verecektir. Süreyi de kaçırmamaya özen gösterin. Bunları tamamlamak için bazı görevleri yerine getirmeniz gerekiyor o kadar.

Last Day on Earth rehberinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizlere gerekli tüm temel bilgileri verdiğimi düşünüyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak sorabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Last Day on Earth - Season 3. Release trailer

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.