Mayıs ayında yaptığı açıklamada Microsoft, yeniden yapılanma ve tasarruf planı kapsamında dört oyun stüdyosunu kapatma kararı aldığını bildirmişti. Bu stüdyolar arasında Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios ve Roundhouse Games yer alıyordu. Söz konusu firmaların her biri, aslen ZeniMax Media çatısı altında bulunuyordu.
Amerikalı şirket, Eylül 2020’de Microsoft tarafından Bethesda Game Studios ile birlikte toplamda 7.5 milyar dolara satın alınmıştı. Ghostwire ve The Evil Within serisi ile tanınan Tango Gameworks’ün en son oyunu Hi-Fi Rush 2023’te çıkmış ve oldukça iyi karşılanmıştı. PUBG ile tanınan Güney Kore merkezli KRAFTON, ağustos ayında sürpriz bir hamle yaparak Tango Gameworks ve Hi-Fi Rush IP’sini bünyesine kattığını duyurdu.
KRAFTON, Tango’yu Hi-Fi Rush’ı Satın Almıştı
Ritim tabanlı aksiyon oyunu, Steam’de ‘Son Derece Olumlu’ eleştiriler alarak geniş çapta beğeni topladı. Ayrıca BAFTA Oyun Ödülleri’nde ‘En İyi Animasyon’ ve The Game Awards’da ‘En İyi Ses Tasarımı’ da dahil olmak üzere önemli ödüllere layık görüldü. Game Developer adlı web sitesine konuşan KRAFTON CEO’su Changhan ‘CH’ Kim, Tango Gameworks’ün Microsoft’tan satın alınmasının bir “son dakika anlaşması” olduğunu ve ticari olmaktan ziyade yaratıcı amaçlarla gerçekleştirildiğini söyledi.
Tango Gameworks’ün aniden kapanmasının çalışanları endişelendirdiğini ve bu durumun KRAFTON’u anlaşmayı mümkün olan en kısa sürede tamamlamaya ittiğini belirten Kim, Hi-Fi Rush‘ın kendilerine para kazandıracağını düşünmediklerini ancak yeni bir şey yaratmak için yatırım yapmak istediklerini söyledi.
“Hi-Fi Rush 2’den Para Kazanmayacağımızı Biliyoruz”
Tango Gameworks‘ü mali durumlarına ya da satın rakamlarına bakmış olsalarda satın almayacaklarını ifade eden KRAFTON CEO’su, “Açıkçası Hi-Fi Rush 2’nin bize para kazandıracağını düşünmüyoruz. Hi-Fi Rush finansal açıdan biraz eksi getirmiş olabilir, ancak yeni bir şeyler yaratmak ve yolculuklarına devam etmek için teşvik edilmesi gereken bir ekip. Şemsiyemiz altında böyle daha fazla ekibin olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Güney Koreli şirketin Tango Gameworks’ten 50’den fazla çalışanı bünyesine kattığı bildirilmişti. Bu sayı Microsoft’taki geliştirme ekibinin yaklaşık yarısını temsil ediyor. Şimdi amaç stüdyonun yeniden ölçeklenmesine ve hatta belki de genişlemesine yardımcı olmak. Bunun IP’yi geliştirmeye devam etmek için asgari bir gereklilik olduğuna vurgu yapan Kim, “Belki daha büyük bir ekibe ihtiyaçları olacak. Bu konuda henüz karar vermedik, ancak ekibin büyüklüğünü azaltmayı hiç düşünmüyoruz. Yeni projeler üzerinde de çalışmaları gerekiyor, bu nedenle ekibin daha da büyümesi büyük bir olasılık. Tango Gameworks gibi daha fazla stüdyoyu satın almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.